"Євробачення" буде дешевим, бо цьому допоможе Генпрокуратура

Неділя, 13 березня 2005, 16:36
Віце-прем'єр Микола Томенко говорить, що передав до Генпрокуратури документи щодо керівництва Палацу спорту, яке не хотіло зменшувати оренду для проведення "Євробачення".

Під час прес-конференції Томенко заявив, що з проведенням "Євробачення" в Україні "все буде добре".

"Історія з Палацом спорту закінчилася", - сказав Томенко і додав, що "питання корупції було і в цій сфері".

За його словами, частину приміщення Палацу спорту певна структура орендувала за 26 тисяч гривень в місяць, але для "Євробачення" керівництво цього закладу виставило рахунок за оренду 26 мільйонів.

"Тепер ціну вони знизили до 1 мільйона, і, думаю, це ще не останнє зниження ціни. Я передав генпрокурору матеріали по Палацу спорту", - сказав Томенко.

"Завдання такого рівня, як "Євробачення" – можливо, в Європі це складні проблеми... Але під час виборів ми реалізовували набагато складніші програми, так само як і інавгурація, яка організована за п’ять днів і яка визнана однією з найкращих в світі".

"Наше зелене "Євробачення" буде найкраще. Сподіваюся, ми повернемо Києву статус зеленої столиці. Хоча за духом "Євробачення" буде помаранчеве", - додав Томенко.

Томенко сказав, що під час "Євробачення" тиждень працюватиме сцена на Майдані незалежності, також майданчики будуть на Співочому полі і "Київській фортеці".

Крім того, учасників конкурсу вивезуть за межі Києва. "Тобто буде повноцінна презентація України", - сказав Томенко.

Говорячи про свою діяльність на посаді, він сказав, що масштабні проекти в гуманітарній сфері будуть реалізовуватися тільки якщо є приватна фінансова підтримка.

За словами Томенка, уряд дав гроші лише на проектну документацію по "Мистецькому "Арсеналу" і Десятинній церкві.

"Ми не будемо будувати з бюджету церкви і собори. Якщо релігійна громада хоче мати церкву, вона має зібрати на це кошти", - сказав Томенко.

"Ми дозволили працювати археологам на місці Десятинної церкви. І поки вони не скажуть, що там було – нічого будувати на цьому місці не будуть. Поки фахівці не скажуть щодо "Арсеналу" – жодної копійки на це не піде", - додав Томенко.

Щодо майбутнього комунальних ЗМІ, Томенко сказав, що готується дворічна програма їх роздержавлення".

"Потрібно, щоб всі ЗМІ, які засновані органами влади, були засобами інформації для людей, а не працювали на голову обласної чи районної адміністрації", - сказав Томенко і додав, що програма передбачає, наприклад, безоплатну передачу приміщень для редакції.

Томенко також висловився за те, щоб пріоритетом було не будівництво нових шкіл, а соціальна допомога вчителям.

"Потрібно спочатку вкласти гроші в людину, а потім у нові об’єкти. Будівництво нових шкіл було фантастичним способом відмивання коштів. Вони будувалися десятиріччями, і половину грошей розкрадали", - сказав Томенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News