Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко взяла ситуацію під контроль і вірить в Литвина. Пинзеник виявив "туфту"

Неділя, 13 березня 2005, 18:13
Прем’єр Юлія Тимошенко планує протягом 2005 року значне підвищення соціальних виплат.

"Ми маємо напрацювання, щоб протягом 3-4 місяців Україна відчує покращення життя", - повідомила Тимошенко на прес-конференції.

За її словами, коли вони перебували в опозиції, "ми знали, що ситуація погана, але не знали, що настільки". "За місяць важкої роботи уряду ситуація взята під контроль. Ми відчуваємо кожен показник, відчуваємо бюджет", - сказала Тимошенко.

У свою чергу міністр фінансів Віктор Пинзеник сказав, що коли вперше зайшов у Кабмін – "не було куди ногу поставити, все розлазилося". "Такої непростої ситуація я не зустрічав, і з іноземними фахівцями спілкувався – вони не бачили такого".

Однак, за словами Пинзеника, напередодні їм "вдалося знайти останню цеглину".

Тимошенко повідомила журналістам, що протягом 2005 року уряд планує збільшити мінімальну пенсію на 17% до 332 гривень. При цьому буде проведена диференціація розмірів пенсії – однакову пенсію отримуватимуть не 83% пенсіонерів, як зараз, а 44%.

"Середня пенсія зросте на 23,5% і буде 383 гривні", - пообіцяла Тимошенко. "Середня військова пенсія зросте з 533 до 913 гривень".

Зарплату бюджетників Тимошенко підвищить на 56,8% - і її середній розмір складатиме не 499, а 708 гривень.

Також, за словами Тимошенко, допомога при народженні дитини складатиме не 764 гривні, а 8,5 тисяч.

Однак, сказала прем’єр, буде побудована система, щоб уникати "зловживань" – адже існують родини, які народжують дітей, щоб тільки отримати гроші. Так, за словами Тимошенко, нова система дозволятиме придбати в конкретний місяць те, що потрібно дитині.

Одиноким матерям виплата дітям до 6 років зросте з 33 до 188 гривень, від 6 до 18 – 43 гривень до 237,5 .

"Тобто трошки легше буде мамам, які самі виховують дітей, піднімати і ставити їх на ноги", - сказала Тимошенко.

"Уряд Януковича піднімав виплати тільки тим, хто голосував – тобто пенсіонерам. Дітям-сиротам і інвалідам ніхто не давав копійки. Сироти отримували 90 гривень на місяць!", - сказала Тимошенко.

Новий уряд планує збільшити в 4,4 рази до 376 гривень виплати сиротам до 6 років і в 5,6 разів платити більше сиротам з 6 до 18 років – 475 гривень.

"Від 3,6 до 4,5 разів буде збільшена допомога дітям-інвалідам: з 225 до 543 гривень", - сказала Тимошенко.

Військовослужбовцям строкової служби виплати підвищать в три рази, а учні ПТУ будуть отримувати стипендію 85 гривень, студенти 3-4 рівня – 127 гривень.

"Щоб збільшити доходи бюджету, ми відразу взялися за програму "Контрабанда – стоп!", - сказала прем’єр. За її словами, щоденні збори від податків на митниці збільшилися у три рази в порівнянні з минулим роком.

Тимошенко відкинула звинувачення, що зменшення імпортного мита ударить по українському виробнику. "Це повна чушь! Всі імпортери казали, що ніколи тих податків не платили. Вони давали 7-10% хабарів, і потім ця вертикаль вела до вищого керівництва України".

За словами Тимошенко, що "Контрабанда – стоп!" запрацювала на повну потужність, треба "максимум 2-3 місяці", і "ця сфера виглядатиме по-європейськи".

"І єдине що залишиться – облаштувати кордони сучасною технікою сканування. Гроші, 300-400 мільйонів ми на це знайшли", - сказала Тимошенко.

Тимошенко заявила, що "іде глухий опір роботі уряду" з боку парламенту, але висловила сподівання, що зміни до Митного кодексу все ж будуть ухвалені, бо "на співпрацю з урядом налаштовані голова Верховної Ради і більшість депутатів".

В свою чергу Пинзеник сказав, що при попередній владі статистика по експорту і імпорту "була повною туфтою".

"Кожного дня по митниці дерибанилися 15 мільйонів доларів!", - сказав він і навів дані імпортного контракту поставок пральних машин вартістю 110 мільйонів доларів.

"Реальна ціна машини – 160 доларів. Але у митній декларації вона коштує 22 долари. Мало бути сплачено з кожної пральної машини 259 доларів. Але до бюджету було сплачено 36 доларів".

"Знижуючи ставки мита, ми намагалися захистити національного виробника. Але ці заборонні мита створювалися виключно для хабарів!", - сказав Пинзеник.

Також, за словами Пинзеника, урядом виявлено 35 постанов, за якими окремі компанії отримували право не платити податки. "Вчора ми скасували п’ять постанов по взаємозаліку ПДВ", - оголосив він. За цими схемами було відшкодовано 673 млн гривень.

"Криворіжсталь" використовувала схему, щоб за рахунок бюджету повертати борги перед бюджетом за кредити видані під гарантії уряду", - також сказав Пинзеник.

На сам кінець Тимошенко повідомила, що "отримує професійне задоволення від співпраці з таким міністром як Віктор Пинзеник".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування