У парламенті буде на 3 групи менше?

Понеділок, 14 березня 2005, 11:35
Депутатські групи "Центр", "НДП-республіка" й "Союз" можуть бути розпущені найближчим часом, оскільки їхній кількісний склад не відповідає вимогам регламенту.

Про це на погоджувальній раді в понеділок повідомив глава регламентного комітету Валентин Матвєєв (фракція КПУ).

На даний час депутатська група "Центр" нараховує 12 депутатів, "НДП-республіка" - 11 депутатів, "Союз" - 13. Відповідно до норм регламенту ВР, якщо протягом двох тижнів депутатська група або фракція нараховує менше 14 депутатів, то вона повинна бути розпущена.

Матвєєв звернув увагу на те, що для групи "Центр" такий строк минув ще 17 грудня минулого року, для групи "НДП-республіка" - 20 грудня, а для "Союзу" минає 19 березня 2005 року.

Матвєєв також заявив, що має намір у середу звернутися до суду з приводу депутатів-сумісників, "якщо до цього часу вони не визначаться з місцем своєї роботи".

За його словами, на сьогоднішній день роботу у ВР із роботою в органах виконавчої влади суміщають 26 депутатів, у тому числі 7 міністрів і 12 глав облдержадміністрацій.

"Незважаючи на заяву Тимошенко про те, що ряд міністрів, які одночасно є народними депутатами, уже написали заяви про складення депутатських повноважень, у комітет таких заяв поки не надходило", - відзначив він.

У зв'язку із цим Матвєєв звернувся до спікера Володимира Литвина з проханням звернутися до президента й прем'єр-міністра для того, щоб вони провели роботу з депутатами-сумісниками.

У свою чергу, Литвин повідомив, що у ВР уже надійшла низка заяв від деяких депутатів-сумісників, хоча при цьому він не уточнив, від кого саме. Литвин нагадав, що в понеділок у парламенті відбудеться зустріч депутатських груп і фракцій із прем'єр-міністром України, і пообіцяв у ході цієї зустрічі обговорити дану проблему.

За матеріалами ЛігаБізнесІнформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування