Литвин після погроз Тимошенко готовий посадити її поруч

Понеділок, 14 березня 2005, 13:05
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин критикує прем’єра Юлію Тимошенко за погрози змусити парламент ухвалити закони через тиск майдану.

"Парламенту і уряду треба знайти спільну позицію, а не говорити, що "під тиском вулиці ми змусимо ухвалити закони". Якщо таке бачення – то нехай вони займають місця у президії і штампують закони", - сказав Литвин журналістам.

Як відомо, напередодні Тимошенко заявила про те, що люди на майданах змусять депутатів ухвалити потрібні реформаторські зміни.

Литвин сказав, що у понеділок вдень прем’єр Тимошенко має зустрітися з керівниками фракцій і обговорити пропозицію змін до бюджету і Митного кодексу.

У свою чергу перший віце-спікер Адам Мартинюк запропонував в такому разі взагалі розпустити парламент.

"Давайте домовимося, що якщо перемогла революція, яка не закінчилася, перенесемо Верховну Раду на майдан. І не будемо витрачати мільйони на фінансування парламенту. Гуде майдан – значить, ухвалили закон..."

Мартинюк також припустив, що уряд не подав до парламенту зміни до бюджету, "бо якщо Верховна Рада їх побачить, то навряд схвалить".

Також Мартинюк сказав, що збільшення зарплат і пенсій, які обіцяє Кабмін Тимошенко – це не заслуга уряду, а парламенту, бо саме ці розміри визначені ухваленим законом.

"Українська правда"

Читайте також:

ТИМОШЕНКО ГОТУЄ ПРОДОВЖЕННЯ РЕВОЛЮЦІЇ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News