Комуністи залишаться поруч з Литвином

Понеділок, 14 березня 2005, 13:19
Перший віце-спікер Адам Мартинюк не вірить, що його буде усунуто з посади, як раніше заявляли представники "Нашої України".

"Я думаю, якщо серйозних підстав для цього немає, і можливості також", - сказав Мартинюк журналістам про заміну керівництва парламенту.

"У тих, хто провів помаранчеву революцію, відчувався зуд поміняти все і вся", - сказав Мартинюк, але додав, що це неможливо за регламентом.

Мартинюк нагадав, що минулого року було відновлено регламентну норму, "яка була попрана в 2000 році".

Для того, щоб обрати нового керівника парламенту, голосування має відбуватися таємно бюлетенями – переможець має набрати 226 голосів, але при цьому участь у голосуванні мають взяти 300 депутатів.

"Жодна сила не в силах мобілізувати 300 депутатів для перевороту", - сказав Мартинюк.

За словами Мартинюка, "та ейфорія, що було віддано 372 голоси за призначення прем’єра, не значить, що у неї є стільки симпатиків".

Мартинюк сказав, що багато депутатів голосували за затвердження Тимошенко "на всяк випадок, щоб підійти до прем’єра і щось попросити".

Він також повідомив, що до парламенту надійшла заява віце-спікера Олександра Зінченка щодо складення ним депутатських повноважень, і вона буде проголосована в четвер.

Обрання наступника Зінченка відбудеться у квітні, і фракція БЮТ запропонувала на цю посаду Анатолія Матвієнка, сказав Мартинюк.

Як відомо, раніше претендентом на місце Мартинюка називала "нашоукраїнця" Юрія Костенка.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News