Березовський і Путін ходитимуть в Києві різними маршрутами

Понеділок, 14 березня 2005, 13:56
Відвідуючи Україну, колишній російський олігарх Борис Березовський шукає нагоди для своєї політичної реанімації, а президент Росії Володимир Путін – для компенсації збитків, завданих українсько-російським відносинам.

Таку думку в інтерв'ю "Львівській газеті" висловив президент громадського фонду "Інформатика для демократії" (ІНДЕМ), російський учений Георгій Сатаров, котрий за часів президента Бориса Єльцина був його помічником.

Сатаров зазначив, що Путін і Березовський переслідують різну мету, відвідуючи Україну, і висловив сумнів, що їхні "маршрути" перетнуться.

На думку Сатарова, їдучи в Україну, "Борис Березовський шукає нагоди своєї політичної реанімації". Зазначаючи, що Путін для Березовського – політичний ворог, Сатаров прогнозує, що "Борис Абрамович зробить усе, щоб нашкодити російському президентові, для чого залучить свої чималі інформаційні та фінансові ресурси".

Крім того, на думку ученого, "лондонський затворник" уміло використовує нинішні суперечності між Києвом і Москвою, аби розкручувати імідж власної персони".

"Борис Березовський не може бути в тіні, не нести "тягаря слави". Він свого часу пізнав смак і насолоду політичної популярності та любові лідерів СНД, а його рейтинг серед російських політиків був другим після президента Бориса Єльцина", - нагадує Сатаров.

Натомість завданням Путіна в Україні, на думку ученого, є "компенсувати збитки, яких завдав і Вікторові Ющенку, і російсько-українським міждержавним відносинам своїми необдуманими діями та заявами під час президентського марафону в Україні".

Причину такої політичної помилки Путіна Сатаров вбачає в тому, що "доступ до тіла" президента Росії мали люди, які не бажали перемоги на президентських виборах Віктора Ющенка".

"Це вічна проблема будь-якого лідера. Путін не одержував іншої інформації, як і інших думок про інтереси Росії в Україні", - зазначив він.

Стосовно долі напрацьованих при президентові Леонідові Кучмі багатьох економічних програм співробітництва з Росією, Сатаров прогнозує, що "президенти поводитимуться раціонально і ті позитивні напрацювання, які в інтересах обох країн, використовуватимуть і далі".

Як повідомлялося, на початку тижня до Києва має намір приїхати Березовський, а в суботу, 19 березня, з робочим візитом в українську столицю прилетить президент Росії Путін.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News