Ющенко пообіцяв росіянам, що реприватизація буде малою

Понеділок, 14 березня 2005, 17:36
Президент Віктор Ющенко пообіцяв російським великим підприємцям, що в Україні не буде націоналізації, а у держвласність повернуть небагато підприємств.

На питання послу Росії Віктору Чорномирдіну, чи розглядалося на зустрічі в Ющенка питання реприватизації, він сказав: "Так. Відповідь була – реприватизації не буде".

У свою чергу голова російського "Внешторгбанка" Андрій Костін сказав, що "ваш президент повідомив, що не буде націоналізації, а те, що буде реприватизовано, буде конкретний список".

За словами Костіна, Ющенко пообіцяв підприємцям, що "українська влада робитиме все для роботи бізнесу в прозорих демократичних умовах".

"Ющенко сказав, що в Україні не потрібно буде давати хабарі, а працювати за законами", - додав він.

"Україна завжди була гарним ринком для інвестицій. Президент запевнив, що тепер він буде навіть краще, ніж в Росії", - сказав він.

Костін повідомив, що зустріч була "діалогом, а не монологом", і вона є "важливим сигналом напередодні візиту Путіна".

Він також повідомив про намір найближчим часом відкрити представництво "Внешторгбанка" в Україні.

Учасники переговорів дали свої коментарі після зустрічі на сходах секретаріату президента. Керівник "Лукойлу" Вагіт Алекперов відмовився від коментарів. Там не були помічені керівник РАТ "ЄЕС" Анатолій Чубайс чи "СУАЛ-холдингу" Віктор Вексельберг, про вірогідну участь яких у заході раніше повідомлялося.

"Українська правда"

Читайте також:

До Ющенка прийшли 20 олігархів і посол Росії

ЮЩЕНКО ЧЕКАЄ В ГОСТІ РОСІЙСЬКИХ ОЛІГАРХІВ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування