Томенко на 90% погодився з Суркісом. Справу "Динамо" передали силовикам

Понеділок, 14 березня 2005, 18:29
Віце-прем'єр Микола Томенко передав до Генпрокуратури та Контрольно-ревізійного управління документи щодо зміни форм власності футбольним клубом "Динамо".

"Ми з президентом говорили таким чином: щоб весь пакет, який я зібрав, я направив у Генрокуратуру і до голові Контрольно-ревізійного управління", - сказав Томенко у коментарі "Українській правді".

За словами Томенка, він передав контролюючим структурам матеріали щодо переходу "Динамо" спочатку до колективного підприємства, а потім до закритого акціонерного товариства.

"Всі документи, які я зібрав – фактично ідеться про правові інституційні підстави діяльності клубу з кінця 1992 до 2004 року", - сказав Томенко.

Він сказав, що вирішувати щодо законності переходу "Динамо" у власність Суркіса мають Генпрокуратура і КРУ.

"Не буде ж президент чи віце-прем'єр визначати, чи була правильно визначена балансова вартість, чи були збори акціонерів. Це виключно проблема правоохоронних органів", - сказав Томенко.

За його власною оцінкою, у документах щодо "Динамо" є "кілька вразливих місць".

"Перше стосується не Григорія Суркіса, а тих людей, які створили колективне підприємство. Друге – що коли створювалося закрите акціонерне товариство "Динамо", так сталося, що виявилася фантастично низька балансова вартість", - сказав Томенко.

"І третє застереження пов’язано з принципами фінансової діяльності "Динамо". Воно пов’язано з недосконалим законодавством. Це як раз три питання для вирішення прокуратурою і КРУ", - додав він.

Томенко повідомив також, що з президентом Ющенком "є більш важливі проблеми для обговорення – чи включається активно в боротьбу за проведення Чемпіонату Європи-2012".

"Моя пропозиція – треба активно включатися і боротися, щоб потрапити бодай в трійку країн, які претендуватимуть на проведення першості", - додав Томенко.

За його словами, початок такої кампанії відповідно відіб’ється на розвитку збірної і взагалі всього українського футболу. "Тут мої пропозиції на 90% співпадають з позицією Суркіса", - додав Томенко.

Як відомо, раніше Томенко заявляв, що "Динамо" треба забрати в Суркіса та повернути державі через порушенні при купівлі клубу.

Українська правда

Микола Томенко: Можливо, "Динамо–Київ" буде в другому пулі підприємств, які повертаються в державну власність


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News