Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радбез хоче ліквідувати судову адміністрацію, а Порошенко – чутки про війну з Тимошенко

Понеділок, 14 березня 2005, 22:04
Рада нацбезпеки у понеділок пізно ввечері закінчила обговорення адмінреформи і до четверга президент Ющенко схвалить указами розформування ряду органів влади.

Як сказав журналістам після п'ятигодинного засідання секретар Радбезу Петро Порошенко, при ліквідації органів влади "важливо, щоб не була втрачена державна функція у конкретних сферах".

Тому, за словами Порошенка, вирішено залишити як окремі органи влади Держкомітет підприємництва та Держкомітет експортного контролю, які раніше уряд пропонував ліквідувати.

На питання, чим ухвалена адмінреформа відрізняється від рішення уряду 12 лютого щодо входження 14 органів влади до складу міністерств, Порошенко сказав: "По деяких міністерствах є суттєві відмінності".

Однак Порошенко відмовився назвати ці відмінності і додав, що це буде відомо з указів президента.

Порошенко також повідомив, що буде ліквідовано Державну судову адміністрацію, і "фінансове забезпечення буде передано безпосередньо у суди, щоб забезпечити незалежність судів".

За словами Порошенка, це була пропозиція голови Верховного суду Василя Маляренка.

Порошенко також сказав, що на Раді нацбезпеки відбулася "певна дискусія".

Щодо того, чи буде створено окремий комітет євроінтеграції, Порошенко сказав: "З назви міністерства економіки і євроінтеграції зникла назва євроінтеграції. Ці функції передано до віце-прем'єра Рибачука. Він координуватиме проведення євроінтеграції між всіма органами влади".

На питання про протиріччя між Порошенко і Тимошенко, секретар РНБОУ сказав: "Мені не відомо про конфлікт між нами. У нас достатнє дружнє спілкування з Юлією Володимирівною".

"Якщо у нас є непорозуміння на рівні апаратів, ми виправимо це. Команда має працювати як єдиний механізм", - додав Порошенко.

Водночас він повідомив, що по сформовано "кілька варіантів адміністративно-територіальної реформи", і по ним скоро відбудеться дискусія.

Порошенко сказав, що реформування силових структур виведено за межі адміністративно-територіальної реформи.

На цій прес-конференції також Порошенко сказав, що створюватиме Національне бюро розслідувань буде "абсолютно окремим органом з функцією боротьби з корупцією".

Українська правда

Читайте також:

УРЯД ТИМОШЕНКО ЛІКВІДУВАВ 14 ОРГАНІВ ВЛАДИ. ПОДАТКОВУ І МИТНИЦЮ ЗАБРАВ ПИНЗЕНИК



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування