Екс-міністр з СДПУ(о) піймався на крадених окулярах

Вівторок, 15 березня 2005, 13:04
Екс-міністр праці і соціальної політики, член СДПУ(о) Михайло Папієв причетний до зникнення 770 тисяч окулярів вартістю у 20 мільйонів гривень, закуплених для ветеранів.

Про це заявив журналістам віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань Микола Томенко, зазначивши, що викрив дві афери попереднього уряду.

За словами Томенка, під керівництвом на той момент міністра з питань соціальної політики та праці Михайла Папієва було закуплено для ветеранів китайські окуляри на суму 26 млн. грн.

Але як з'ясувалось пізніше, "з одного мільйона окулярів 770 тис. загубилось". "Таким чином, вкрали 20 млн. грн.", - підкреслив Томенко.

Як повідомив віце-прем'єр, Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактами афер попередньої влади у сфері захисту ветеранів.

Томенко підкреслив, що попередня влада не має морального права критикувати дії нового уряду щодо ветеранів війни.

Він також наголосив, що такі люди як екс-глава адміністрації президента Віктор Медведчук, колишній прем'єр-міністр Віктор Янукович, лідер комуністів Петро Симоненко не мають права "приватизувати любов до ветеранів".

"Я сумую, що так сталося, що Медведчук і Янукович не потрапили до армії... Я людина, яка була на війні 1 рік 8 місяців. Хоч війна в Афганістані не порівнюється з Великою Вітчизняною, ми знаємо, що таке війна і знаємо, як вшановувати фронтовиків, а не влаштовувати шоу", - заявив він.

Саме тому, підкреслив віце-прем'єр, уряд планує на честь 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні "зробити парад для кожного ветерана". Він зазначив, що вище керівництво держави не стоятиме на трибуні, а відібрані ветерани та курсанти не маршируватимуть повз них.

За словами Томенка, президент Віктор Ющенко, прем`єр-міністр Юлія Тимошенко та голова Верховної Ради Володимир Литвин зранку 9 травня покладуть квіти до меморіалу Великої Вітчизняної війни і вирушать на Хрещатик до будівлі Київської міськдержадміністрації, де вітатимуть ветеранів.

Потім вони спільно з ветеранами сядуть за стіл, який розтягнеться на весь Хрещатик і вмістить понад 5 тисяч ветеранів. Потім, за планами уряду, відбудеться концерт і феєрверк. Крім того, впродовж дня 9 травня на вулицях міст України гратимуть духові оркестри.

Томенко підкреслив, що подібні акції відбудуться в усіх населених пунктах держави.

Як відомо, представники СДПУ(о), Партії регіонів та КПУ неодноразово критикували дії нової влади стосовно соціальної політики, в тому числі і щодо ветеранів.

СДПУ(о) і КПУ також вже виступили з критикою уряду у питанні відзначення Дня Перемоги. Вони вимагають проведення параду.

УНІАН

Читайте також:

Ющенко міняє паради на столи

А комуністи хочуть параду

ТОМЕНКО НАЇХАВ НА ЖУРНАЛІСТІВ. Тимошенко хоче станцювати вальс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...