Донецьк підкине наступній Верховній Раді тему федералізації?

Вівторок, 15 березня 2005, 16:39
Голова Донецької обласної ради Борис Колесников заявляє, що юристи вивчають питання проведення референдуму про федералізацію України.

Про це Колесников повідомив у вівторок після закінчення сесії облради.

За його словами, рішення про доцільність проведення референдуму й інші правові шляхи просування ідеї федералізації України буде оприлюднене в Донецьку 28-29 березня.

При цьому Колесников уточнив, що "зараз це питання ще вивчається юристами", і що "вже зараз зрозуміло, що обласним референдумом тут не обійтися", повідомляє УНІАН.

Водночас, Колесников вважає, що питання про федералізацію України вирішуватимуть вже депутати наступного скликання.

Раніше, 18 січня 2005 року голова Донецької міської організації Партії регіонів Олександр Бобков повідомив, що в Донецьку зібрано більше ніж 50 тис. підписів жителів міста за проведення референдуму про федералізацію. У Харкові також було зібрано більше 25 тис. підписів за федералізацію України.

19 січня 2005 року голова Донецької облради Колесников заявив у Донецьку, що не "пізніше 15 березня ми вирішимо з нашими колегами з інших областей, чи ми йтимемо шляхом референдуму, чи ми йтимемо шляхом прямого внесення в зал Верховної Ради доповнень і змін в Конституцію, які забезпечать Україні федеральний устрій".

Колесников тоді підкреслював, що "референдум - це один із інструментів досягнення мети федералізації", що він можливий "як спосіб висловлення інтересів народу і не веде ні до яких правових наслідків".

15 лютого держсекретар Олександр Зінченко заявив, що федералізація України є неактуальною, і застеріг від сепаратистських або федералістських закликів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування