Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ціни на мобільники, банани, білизну, взуття й телевізори знизяться?

Вівторок, 15 березня 2005, 17:14
Верховна Рада знизила ставки митного збору на деякі групи товарів, ухваливши зміни до "Митного тарифу".

За ухвалення закону проголосували 346 народних депутатів. Не голосувала за закон у повному складі фракція Комуністичної партії України.

Законом скасовується ставка митного збору на мобільні телефони (раніше 15-30 євро за штуку) і комплектуючі до них.

Ставка на побутові холодильники тепер становитиме 10%, пральні машини - 5%, електром'ясорубки, кавомолки, міксери - 10%, телевізори - 10-14% (раніше 24-50%), пилососи - 10%.

Ставка на взуття становитиме 10%, на постільну й натільну білизну - 6,5-12%.

На деякі види фруктів, наприклад, банани й цитрусові, ставка також знижена з 5 до 3%.

Як повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансової й банківської діяльності Сергій Буряк, за позгодженням з представниками уряду із законопроекту "Про внесення змін до Митного тарифу України" при підготовці до другого читання було вилучено ряд позицій щодо ставок ввізного мита на холодильники, кабельні продукти й телевізори.

За словами Буряка, редакція законопроекту є компромісом між всіма зацікавленими сторонами, у тому числі українськими товаровиробниками й споживачами.

Крім того, Буряк повідомив, що уряд взяв на себе зобов'язання протягом 1-2 місяців внести пропозиції щодо всіх ставок ввізного мита.

Фракція Комуністичної партії України не голосувала за цей законопроект. Представник фракції Комуністичної партії України пояснив, що, на його думку, законопроект не вирішує існуючі проблеми з контрабандою, а його прийняття буде серйозним ударом по вітчизняному виробнику.

Ліга, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...