Російська "Пора" хоче зробити з Касьянова Ющенка. За допомогою Березовського?

Вівторок, 15 березня 2005, 18:35
На президентських виборах в Росії у 2008 році російський громадський рух "Пора!" планує підтримувати екс-прем'єр-міністра Михайла Касьянова.

Про це у вівторок на прес-конференції в Києві заявив координатор російської "Пори!" Андрій Сідельников.

При цьому Сідельников зазначив, що "Пора!" ще не зустрічалася з Касьяновим і не знає про його реакцію.

Як відомо, нещодавно екс-прем'єр-міністр Росії Михайло Касьянов сказав, що не виключає можливості висунення своєї кандидатури на посаду президента Росії на наступних виборах.

Сідельников вважає, що на сьогоднішній день в Росії не існує опозиційної політичної сили.

Він також повідомив, що намір провести прес-конференцію в Києві обумовлено тим, що після "помаранчевої революції" в Україні в Росії встановилося "жорстке табу" на назву "Пора!", і рух перебуває в інформаційній блокаді.

За словами Сідельникова, російська "Пора!" спиратиметься на молодь, перейматиме досвід подібного руху в Україні, Грузії і Сербії і "додаватиме свою російську специфіку".

Сідельников повідомив, що російська "Пора!" підтримує контакти з представниками як "чорної", так і "жовтої" української "Пори". Водночас він зазначив, що говорити про будь-які спільні дії поки що зарано.

Відповідаючи на запитання журналістів, Сідельников також сказав, що підтримує особисті відносини з російським бізнесменом Борисом Березовським.

"У нас схожі погляди на стан справ у країні", - зазначив він. При цьому Сідельников сказав, що Березовський не має стосунку до створення російського руху "Пора!".

За словами Сідельникова, "Пора!" не планує реєструватися як політична партія.

Російський рух "Пора!" закликає всі демократичні громадсько-політичні сили об'єднатися для побудови демократичної Росії.

Сідельников зазначив, що "Пора!" займатиметься просвітницькою діяльністю, направленою на розвінчування "месіанського образу" президента Росії Володимира Путіна і зміну його "авторитарного політичного режиму".

Також рух пропагуватиме цінності свободи людини і демократії, залучення якнайбільшої кількості громадян до активного політичного життя. Окрім цього, "Пора!" планує здійснювати контроль за прозорістю виборів, що проводяться як на регіональному, так і на федеральному рівнях, сказав Сідельников.

Як повідомлялося, громадський російський рух "Пора!" - молодіжна опозиційна ініціатива, розпочата в грудні минулого року для просування в Росії демократичних перетворень мирним, ненасильницьким способом за прикладом української "помаранчевої революції".

Рух перебуває на самофінансуванні і налічує близько 1600 членів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...