Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

КОСТЕНКО ВИХОДИТЬ З "НАШОЇ УКРАЇНИ". У його фракції буде Плющ і Хмара

Вівторок, 15 березня 2005, 19:16
Група депутатів Української народної партії ухвалили рішення про вихід з фракції "Наша Україна" і створення окремої фракції.

Як повідомив "Українській правді" лідер УНП Юрій Костенко, рішення про формування окремої фракції було ухвалено у вівторок ввечері на засіданні партійної групи УНП.

"Крім того, є рішення правління УНП про створення фракції. Це пояснюється тим, що з'явилася партія "Народний Союз Наша Україна", а, за статутом УНП, ми не можемо входити у фракцію іншої партії", - сказав Костенко.

За його словами, про створення фракції УНП буде оголошено у парламенті у середу. Лідером фракції буде сам Юрій Костенко, а до неї увійде понад 20 депутатів – крім членів Української народної партії також Іван Плющ та Степан Хмара. Як відомо, раніше Хмара заявляв про намір вийти з БЮТ через прихід туди кучмістів.

На питання, чи радився Костенко з Ющенком про вихід з фракції "Наша Україна", він сказав: "Ми давно говорили на цю тему, в тому числі з ним. Наше ставлення до ідеї єдиної партії ви знаєте".

Як відомо, Костенко проти створення партії "Народний Союз Наша Україна" шляхом саморозпуску партій-учасниць і записування їх членів у члени нової партії. Він пропонував створити партію злиттям регіональних осередків і потім завершити цей процес на найвищому рівні.

На питання, в якому блоці УНП братиме участь у парламентських виборах-2006, Костенко сказав: "Рішення про це буде ухвалюватися восени цього року".

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування