СОРАТНИКА СУРКІСА КУРОЧКІНА ОГОЛОСИЛИ В РОЗШУК

Вівторок, 15 березня 2005, 19:37
Виконавчий директор "Російського клубу" Максим Курочкін, що має бізнес як у Росії, так і в Україні, оголошений у всеукраїнський розшук.

Про це повідомив журналістам у вівторок заступник міністра внутрішніх справ України Геннадій Москаль, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, в Україні проти Курочкіна порушено кримінальну справу за двома фактами "чистого криміналу".

Як заявив Москаль, 2 листопада 2004 року в терміновому порядку було зібрано уряд Криму, за рішенням якого було відчужено 340 га Ялтинського гірського заповідника російським структурам, підконтрольним Курочкіну.

3 листопада колишній керівник Державного управління справами Ігор Бакай підписав акт про передачу структурам, підконтрольним Курочкіну, київського готелю "Дніпро".

Трохи раніше, за словами Москаля, під контроль структур Курочкіна було відчужено кілька санітарно-курортних зон, а також ринок у Дніпропетровській області (очевидно мова йде про ринок "Озерка").

"Зникли сотні мільйонів - під мільярд, якщо підрахувати все , за что була така велика плата московським кримінальним авторитетам", - сказав заступник міністра.

Він відзначив, що сьогодні завдання МВС - установити, за що стара влада роздавала державне майно російським кримінальним авторитетам.

Москаль відзначив, що в даний момент українська міліція працює в тісному контакті з московською міліцією з метою установити, "за що хотіли убити пана Курочкіна".

За словами Москаля, у Києві Курочкіна охороняли 26 співробітників спецпідрозділу "Титан", і гроші за його охорону дотепер не надійшли, а це близько одного мільйона гривень.

Як повідомлялося, у ніч 6 листопада 2004 року в Києві на Курочкіна було вчинено замах на вулиці Антоновича в Києві.

За інформацією Департаменту по зв'язках із громадськістю МВС України, Курочкін у супроводі двох охоронців - працівників спецпідрозділу міліції "Титан" - підійшов до власної легкової машини, після чого в припаркованому неподалік автомобілі "Фольксваген Поло" спрацював вибуховий пристрій.

Завдяки професійним діям працівників "Титану" Курочкін залишився живий і не постраждав, однак у результаті вибуху одержали серйозні поранення його охоронці, повідомили в департаменті. Ушкоджено було також інші автомобілі і вікна в сусідніх будинках.

Постраждалі співробітники міліції були госпіталізовані. Попередньо встановлено що автомобіль "Фольксваген Поло", який був замінований, зареєстрований на підставну особу.

У день інциденту була порушена кримінальна справа за статтею "ушкодження майна", 7 листопада районна прокуратура перекваліфікувала справу на "замах на убивство".

За неофіційним даними, у сферу бізнес-інтересів Курочкіна в Україні раніше входили об'єкти енергетики, готельний бізнес, низка інших сфер.

Курочкін є соратником групи Суркіса-Медведчука. До останнього часу він керував готелем "Прем'єр-палас".

За даними "Української правди", зараз Курочкін може перебувати на території Росії.

Читайте також, хто такий Курочкін:

Російське лобі Януковича - чи є кримінальний слід?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News