Литвин перевірить першого зятя Кучми, а Чорновіл мучиться через рекламу Ющенка

Середа, 16 березня 2005, 10:50
Народні депутати Микола Лісін та Лев Миримський просять голову Верховної Ради вивчити питання щодо порушення Ігорем Франчуком закону про несуміщення депутатства з іншими видами діяльності.

Відповідний запит зачитав у середу голова парламенту Володимир Литвин.

Як відомо, Франчук нещодавно перейшов до фракції СПУ.

Лісін – до депутатства був президентом нафтового ТОВ "ІНФОКС", Миримський мав посередницький бізнес у Криму та пов'язаний з нафтобізнесом, а перший зять Кучми Франчук, вважалося, контролював перевалку нафти через Крим, був головою наглядової ради "Чорноморнафтогаз".

Також Верховна Рада направила низку інших запитів.

Нардеп Тарас Чорновіл звернувся до гуманітарного віце-прем'єра Миколи Томенка щодо вивчення питання про розміщення реклами президента Віктора Ющенка на зовнішніх носіях, та з яких коштів оплачується ця реклама.

Юрій Ключковський звернувся до генпрокурора про неповне розслідування голосування фальшивими бюлетенями на деяких округах.

Петро Симоненко звернувся до глави Служби безпеки України щодо фактів прослуховування й стеження за громадянами України з боку спецслужб.

Володимир Яворівський направив запит до генпрокурора, міністра внутрішніх справ і міністра транспорту й зв'язку щодо розслідування фактів розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах через структури "Укрзалізниці", благодійного фонду "Артеміда з добром до людей" і через низку товариств із обмеженою відповідальністю Кіровоградської області, які направлялися на виборчу кампанію Віктора Януковича.

Георгій Манчуленко звернувся до генпрокурора та міністра транспорту Євгена Червоненка про зловживання колишнього керівництва "Укрзалізниці".

Крім того, парламент направив запит нардепа В'ячеслава Коваля до міністра внутрішніх справ стосовно вжиття відповідних заходів щодо працівників міліції Дніпродзержинська Дніпропетровської області, які своїми вчинками під час виборчої кампанії дискредитували правоохоронні органи.

"Українська правда", Лігабізнесінформ


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News