Список на реприватизацію оголосять наступного тижня?

Середа, 16 березня 2005, 11:19
Міністр економіки України Сергій Терьохін заявляє, що український уряд оприлюднить наступного тижня список підприємств, приватизацію яких буде переглянуто.

Про це йдеться у статті "Файненшл Таймс", яка розповідає про виступ Терьохіна у Лондоні, повідомляє ВВС.

Терьохін зазначив, що йтиметься про остаточний перегляд приватизації, який ніколи не буде змінюватись.

За його словами, у списку згадуватимуться металургійні та хімічні підприємства, а також фінансові установи і транспортні організації.

Водночас Терьохін зазначив, що найбільший сталеливарний комбінат України – "Криворіжсталь", не буде включено до списку, оскільки його долю вирішуватимуть в суді.

Він зазначив, що комбінат буде ренаціоналізовано, а потім його продадуть.

"ФТ" наголошує, що українська влада сподівається, що цифра в кілька разів перевищуватиме суму, яку заплатив за "Криворіжсталь" Віктор Пінчук, зять колишнього президента Леоніда Кучми.

Газета також повідомляє, що Сергій Терьохін сказав, що вартість підприємств визначатиметься міжнародними аудиторськими компаніями, після чого їх продаватимуть на міжнародних аукціонах.

І насамкінець статті "ФТ" наводить докладну цитату Сергія Терьохіна, який сказав: "Ми розуміємо, що мусимо продемонструвати, що Україна може провести чесний приватизаційний процес в дуже складних умовах".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування