Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терьохін не домовився з Нацбанком

Середа, 16 березня 2005, 13:39
Нацбанк України (НБУ) поки що не має наміру скасовувати обов'язковий продаж валютної виручки в розмірі 50%, повідомив заступник голови банку Сергій Яременко.

"Зараз ми будемо неспішно вирішувати це питання. Не думаю, що ми скасуємо обов'язковий продаж у найближчому майбутньому", - сказав він агентству Reuters в Лондоні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, міністр економіки й з питань європейської інтеграції Сергій Терьохін на минулому тижні заявив, що уряд домовився з НБУ про скасування найближчим часом обов'язкового продажу валютної виручки.

За його словами, разом з іншими заходами, про які було досягнуто домовленостей з НБУ, цей крок приведе до різкого зміцнення курсу гривні. "В середньому по році курс коливатиметься від 5,0 до 5,1 грн. /$1", - сказав міністр.

Обов'язковий продаж 50% валютних надходжень на рахунки українських юридичних осіб протягом п'яти днів після надходження на рахунок в українському банку було запроваджено постановою правління НБУ #349 від 4 вересня 1998 року як антикризовий захід.

В той же час, за даними Нацбанку, реальна частка обов'язкового продажу валютної виручки на даний час не перевищує 25% через низку пільг, зокрема, дозволи погашати валютні зобов'язання до продажу валюти.

Як повідомив минулого тижня голова НБУ Володимир Стельмах, Нацбанк вивчить можливість зміни рівня норми обов'язкового продажу валютної виручки й розгляне це питання на засіданні правління НБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...