Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче помирити ветеранів Радянської Армії й УПА

Середа, 16 березня 2005, 16:17
Президент України Віктор Ющенко пропонує організаціям ветеранів у день 60-річчя Перемоги підписати декларацію про взаєморозуміння.

"Ми знайшли взаєморозуміння з усіма - поляками і навіть з Японією. Ми не знайшли взаєморозуміння тільки самі із собою", – сказав Ющенко в ході пленуму Ради організації ветеранів України в середу у Києві.

"Я прошу вас, закликаю, благаю, придумати цю дорогу до взаєморозуміння, щоб 60-а річниця могла б стати днем, коли можна було б зробити хоч якусь декларацію", – сказав президент.

Він висловив упевненість, що 60-а річниця Перемоги – це нагода для ветеранів, щоб "висловитися одне одному, знайти взаєморозуміння, яке б поставило крапку у відносинах між організаціями ветеранів та їхніми поглядами".

Ющенко нагадав, що, наприклад, іспанці знайшли таке взаєморозуміння 40 років тому, повідомляє прес-служба президента.

Глава держави також пообіцяв, що він та його уряд зроблять усе для того, щоб забезпечити ветеранам гідне життя.

В ході зустрічі з пленумом Ради організації ветеранів України Ющенко також дав розпорядження віце-прем'єр-міністру з гуманітарних питань Миколі Томенкові про проведення 9 травня урочистої ходи ветеранів на честь 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

На зустрічі Ющенко підкреслив: "Я звертаюся до вас як до партнерів! Як ви бачите сценарій 9 травня в Києві, в Україні, як бачать організації ветеранів це свято – так воно і буде. Ваше слово – закон. Будь ласка, сформуйте цей закон".

У відповідь на це голова Ради організації ветеранів України Іван Герасимов підкреслив, що українські ветерани хотіли б, аби 8 травня по всій країні пройшли концерти та урочисті збори, на яких їм вручили б нагороди, а 9 травня відбулася урочиста хода.

"Багато ветеранів хотіли б пройти ранком 9 травня парадом, оскільки для багатьох, можливо, це буде останній парад", – підкреслив Герасимов.

Після цього глава держави одразу ж звернувся до присутнього на зустрічі Томенка з відповідним розпорядженням, відзначивши, що "нюанси" по проведенню місцевих урочистостей будуть визначені на місцях.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування