"Прем'єр-Палас" відрікається від Курочкіна. Він власність "лужниківця" - "друга" Ющенка

Середа, 16 березня 2005, 20:13
Керівництво єдиного в Києві п'ятизіркового готелю "Прем'єр-Палас" заявило, що оголошений у всеукраїнський розшук російський бізнесмен Максим Курочкін не пов'язаний з управлінням готелем і не має жодних прав власності.

Відповідно до заяви голови правління ВАТ "Готель "Прем'єр-Палас" Олександра Литвина від імені акціонерів, переданому агентству "Інтерфакс-Україна", Курочкін ніколи не володів "Прем'єр-Паласом", і не є його акціонером, а тільки залучався до управління готелем у складі наглядової ради (НР) протягом нетривалого часу.

Акціонери ВАТ "Готель "Прем'єр Палас" на початку 2004 року вивели Курочкіна зі складу НР за незадовільне виконання ним службових обов'язків, і із цього моменту "М. Курочкін жодним чином не пов'язаний з готелем й її власниками".

Нова НР готелю діє з жовтня 2004 року. У її склад входять голова НС Юрій Антоненко, що займає посаду заступника голови правління ВАТ "Українська інноваційно-фінансова компанія", а також члени НР Ірина Філіпчук, Дмитро Пилявський і Вадим Ходаковський.

Керівництво ВАТ повідомляє, що сьогодні акціонерами ВАТ "Готель "Прем'єр Палас" є українські компанії ВАТ "Українська інноваційно-фінансова компанія" (31,99 %), ГП "ЛД Україна" (5,2 %), ТОВ "Венчурні інвестиційні проекти" (30,55 %), ВАТ "Перший Інвестиційний Банк" (7,45%), а також швейцарські компанії IWENTA S.A. (7,88 %), Repechine Finance S.A. (12,39 %), Urbanic Finance S.A. (4,28 %).

Як повідомлялося, до кінця квітня буде відкрита друга черга готелю "Прем'єр-палас" й її номерний фонд збільшиться на 150 номерів - до 289, включаючи люкси й президентські апартаменти.

Виконавчий директор "Російського клубу" Курочкін, що має бізнес у Росії й Україні, був оголошений у всеукраїнський розшук у зв'язку з порушенням проти нього кримінальної справи. Зокрема, в 2004 році підконтрольні Курочкіну російські структури незаконно одержали 340 га Ялтинського гірського заповідника, а також контроль над київським готелем "Дніпро".

Трохи раніше під контроль структур Курочкіна було відчужено кілька санітарно-курортних зон, а також ринок у Дніпропетровській області.

Як повідомлялося, у ніч на 6 листопада 2004 року в Києві на Курочкіна був вчинений замах на вулиці Антоновича в Києві. За неофіційним даними, у сферу бізнес-інтересів Курочкіна в Україні раніше входили об'єкти енергетики, готельний бізнес, ряд інших сфер.

"Російський клуб" був відкритий у Києві наприкінці серпня. В Україні йшов другий місяць президентської кампанії.

Тим часом, як писали "Публічні люди", дружина Курочкіна створила в готелі "Прем'єр-Палас" свій салон краси.

У керівництво швейцарської фірми Iwenta SA входив у свій час Олександр Бабаков. Основним робочим інструментом Iwenta в Україні є Українська інноваційно-фінансова компанія.

За даними за 2002 рік, Бабаков був членом наглядової ради київського готелю "Прем'єр Палас". Бабаков, якого називають лідером "лужниківської" групи, є власником низки українських обленерго. Він був присутній на інаугурації Ющенка й перебуває в дружніх відносинах із братом Ющенка Петром.

Читайте також:

СОРАТНИКА СУРКІСА КУРОЧКІНА ОГОЛОСИЛИ В РОЗШУК


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News