У Києві хочуть ліквідувати "заповідник кучмізму" і страховку на автомобілі

Четвер, 17 березня 2005, 11:38
У четвер біля будинку Київської міськдержадміністрації громадянська кампанія "Пора!" проводить акцію "Пора ліквідувати в Києві заповідник кучмізму".

Активісти Партії зелених в цей час блокували будинок мерії.

В акції також бере участь громадськість районів Києва, Форум порятунку Києва, політичні партії, інші громадські й політичні організації.

Учасники акції жадають від президента України Віктора Ющенка виконати дану раніше обіцянку про те, що жоден керівник від старої влади, починаючи з районного рівня, на посаді не залишиться.

Крім того, в числі вимог звільнення всіх колишніх голів райдержадміністрацій столиці, звільнення заступника голови виконавчого органу Київської міськради, начальника Головного управління земельних ресурсів Анатолія Муховікова, а також перегляду всіх "підозрілих" земельних рішень у Києві, які порушують інтереси жителів і законних власників землі.

Депутати Подільської, Голосіївської, Оболонської, Шевченківської й іншої райрад повинні підняти це питання на сесії.

Під час акції ГК "Пора!" планує провести символічне відмивання Київської міськдержадміністрації від бруду.

Організатори акції також планують провести символічний аукціон із продажу залишків київської землі.

У той же час близько 100 представників партії "Єдина Україна" (лідер - народний депутат Богдан Губський) пікетують в четвер будинок Верховної Ради, протестуючи проти прийняття закону про обов'язкове страхування автомобілів.

За словами учасників пікету, вони виступають проти прийняття такого закону, що у цей час перебуває ще на стадії розробки.

Пікет складається переважно з молодих людей і групи пенсіонерів, які тримають у руках прапори партії "Єдина Україна", жовтогарячі прапори з написом "Так, Ющенко", які використовувалися в ході виборчої кампанії Віктора Ющенка.

Постійно звучить пісня української групи "Гринджоли" "Разом нас багато".

Учасники акції тримають гасла "Ні корупції страхових компаній", "Депутати! Самі ходіть пішки", "Пан Губський! Захистіть нас від свавілля".

Пікет проходить без будь-яких ексцесів. Територію Верховної Ради по периметру охороняє наряд міліції. За словами учасників акції, їх налічується близько 2 тис., міліція говорить про півсотні чоловік.

ЛігаБізнесінформ, Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News