Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко хоче музей помаранчевої революції подалі від очей - в Пирогове

Четвер, 17 березня 2005, 11:47
Мер Києва Олександр Омельченко вважає, що музей, присвячений масовим протестам проти фальсифікації виборів президента в листопаді-грудні 2004 року, може бути створений у музеї під відкритим небом в Пироговому.

Про це Омельченко сказав журналістам, повідомляють Українські новини.

"Бажання поставити фрагменти наметів, які нагадували б (про події листопада-грудня 2004 року) зрозуміло, звичайно, можна виділити ділянку землі, де не передбачене в майбутньому будівництво... Я б, наприклад, якби хотів зробити музей або запропонував би це зробити, то в музеї під відкритим небом, кращого місця не знайти", - сказав Омельченко.

На його думку, розмістившись на території музею в Пироговому, новий музей вписувався б у виклад усього ходу історії України. "Там вся історія України - від Трипілля до Помаранчевої революції", - сказав Омельченко.

Мер підкреслив, що ні Верховна Рада, ні президент Віктор Ющенко своїми постановами або указами ще не присвоїли подіям листопада-грудня 2004 року статусу революції, а тому цим терміном не варто було б зловживати.

"Те, що не прийнято сьогодні статусу цієї революції ні постановою Верховної Ради, ні указом президента, то це лексикон. Але він може згодом набити оскому, а від оскоми потім хочеться позбутися", - сказав Омельченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування