Рух просить Ющенка визнати помилку. Гапочка буде партнером Тимошенко на відстані

Четвер, 17 березня 2005, 11:47
Група Народного Руху вирішила не наслідувати приклад Української народної партії і залишилася у складі парламентської фракції "Наша Україна".

"Рішення про вихід ми не ухвалювали", - розповів "Українській правді" заступник голови НРУ В’ячеслав Коваль.

За словами Коваля, НРУ діє "виходячи з позиції свого з'їзду – все робити для формування широкого блоку на виборах 2006 року з сил, які підтримували Віктора Ющенка і навіть тих, які не приймали участь у президентських виборах на його боці".

Коваль сказав, що Рух не буде вливатися у "Народний Союз Наша Україна": "Ми є Народний Рух, ми маємо свою історію, свою програму..."

Він також розкритикував тих депутатів-рухівців, які вийшли з НРУ і вступили до "Народного Союзу Наша Україна". "Вони вибрали шлях зозулі", - сказав Коваль.

Він також повідомив, що на деяких членів Руху перед створенням "Народного Союзу Наша Україна" чинився тиск. "Це був морально-психологічний і, можливо, адміністративний тиск", - сказав Коваль.

Коваль вважає, що треба переконувати Ющенка відмовитися від ідеї створити блок на 2006 рік тільки з "Народного Союзу Наша Україна", БЮТ і Народної партії Литвина.

"Ющенко теж людина, і він може помилятися. В 2006 році майбутнє за широким блоком", - сказав Коваль.

***

Тим часом група Микола Гапочки "Союз" не буде вливатися до фракції Блоку Юлії Тимошенко, але хоче стати її партнером.

Як повідомив Гапочка в інтерв’ю "Українській правді", він запропонував Юлії Тимошенко проект угоди, який знаходиться на розгляді у прем’єра.

За словами Гапочки, "Союз", чисельність якого скоротилася до 12 осіб при необхідних 14, може залишитися окремою фракцією, але в "жорсткій прив’язці у співпраці з БЮТ".

У відповідь "Союз" хотів би, щоб до них перейшли кілька депутатів, які б зберегли фракцію від розвалу.

Гапочка сказав, що проект угоди з Тимошенко передбачає отримання місць у виборчому списку БЮТ на виборах 2006 року. Водночас він не сказав, яку квоту хоче отримати.

Між тим лідер "Демократичних ініціатив" Степан Гавриш заявив, що не проводив переговорів з Тимошенко про входження до її фракції.

"Ці чутки – спроба спровокувати ситуацію навколо Юлії Володимирівни", - сказав Гавриш "Українській правді".

"Українська правда"

Читайте також:

Тимошенко – Ющенко: близький початок зими?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування