Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проти Мельниченка просять порушити кримінальну справу

Четвер, 17 березня 2005, 11:48
Депутат Верховної Ради Володимир Сівкович просить генерального прокурора Святослава Піскуна порушити кримінальну справу проти майора охорони екс-президента Леоніда Кучми Миколи Мельниченка.

Про це повідомила прес-служба Сівковича з посиланням на направлене ним депутатське звернення.

Відповідно до повідомлення, в зверненні наводяться докази того, що Мельниченко, будучи військовослужбовцем, порушив військову присягу й кілька статей Кримінального кодексу.

"Мельниченко..., будучи службовцем Управління державної охорони України..., з корисливою метою навмисно чинив незаконні дії, які полягали в здійсненні під час виконання службових обов'язків при несенні військової служби аудіозаписів у службовому кабінеті президента України", - сказано в зверненні.

У зверненні також сказано, що в діях Мельниченка досить даних, які вказують на ознаки злочину, передбаченого, зокрема, статтями 111 Кримінального кодексу (державна зрада), 421 (порушення статутних правил внутрішньої служби), 422 (розголошення відомостей військового характеру, які становлять державну таємницю), 423 (зловживання службовцем службовим становищем).

Крім цього, Сівкович зазначає, що проведення досудового слідства у справах про ці злочини обов'язкове.

Як повідомлялося, Мельниченко, якого голова Служби безпеки України Олександр Турчинов вважає головним свідком у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, готовий повернутися в Україну й свідчити у цій справі.

Раніше він передав матеріали, пов'язані з убивством Гонгадзе, віце-прем'єр-міністрові Миколі Томенку.

Мельниченко також заявив, що вважає за можливе розкриття вбивства Гонгадзе за умови відставки голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Мельниченко, чиї перші записи були оприлюднені наприкінці 2000 року, обвинуватив Кучму й ряд вищих державних чиновників у корупції та інших тяжких злочинах, у тому числі в смерті Гонгадзе.

Із травня 2001 року Мельниченко перебуває в США.

Генпрокуратура закрила порушену у вересні 2004 кримінальну справу проти Мельниченка й просить його приїхати в Україну й привезти оригінали своїх записів; Кучма розкритикував Генпрокуратуру за закриття цієї справи.

Українські новини

Читайте також:

Ющенко надасть Мельниченкові гарантії безпеки. КУЧМА БУДЕ НА ЛАВІ ПІДСУДНИХ?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування