Григоришин знайшов спосіб, як не втратити відвойовані обленерго?

Четвер, 17 березня 2005, 13:32
Збори акціонерів "Тернопільобленерго", заплановані на 16 березня, не відбулися через відсутність кворуму.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" Володимир Плечун, заступник генерального директора ТОВ "Укренергоконсалтинг", яке здійснює юридичний супровід обленерго.

За його словами, для участі в зборах не з'явилися представники компаній-акціонерів "Тернопільобленерго", підконтрольних російському бізнесменові Костянтину Григоришину.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у національній акціонерній компанії (НАК) "Енергетична компанія України", якій належить 51% акцій "Тернопільобленерго", представник НАКу зареєструвався для участі в зборах акціонерів ВАТ.

Головою наглядової ради "Тернопільобленерго" у цей час є Олександр Сагура, генеральний директор "Укренергоконсалтингу".

Статутний фонд "Тернопільобленерго" становить 15272,04 тис. грн., номінал акції - 0,25 грн.

За даними Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку України, за станом на початок лютого, Bikontia Enterprises Ltd. належало 24,99% акцій "Тернопільобленерго", Lavra Investments Ltd. (обидві - Кіпр) - 15,1% акцій ВАТ.

Також, за словами Плечуна, через відсутність кворуму 17 березня не відбулися збори акціонерів енергопостачальної компанії ВАТ "Полтаваобленерго".

Як повідомив Плечун, для участі в зборах зареєструвалися акціонери й представники акціонерів, що сумарно володіють 57,29% акцій "Полтаваобленерго".

Плечун також повідомив, що для участі в зборах не з'явилися представники компаній-акціонерів "Полтаваобленерго", підконтрольних російському бізнесменові Костянтину Григоришину.

Представник національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України", якій належить 25%+1 акція "Полтаваобленерго", для участі в зборах акціонерів зареєструвалися.

Статутний фонд "Полтаваобленерго" становить 55,24 млн. грн., номінал акції - 0,25 грн.

"Укренергоконсалтинг" здійснює юридичний супровід "Полтаваобленерго".

За даними Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку України, за станом на початок лютого, Bikontia Enterprises Ltd. належало 20,99% акцій "Полтаваобленерго", Lavra Investments Ltd. - 19,03% акцій ВАТ, Lex Perfecta Ltd. - 15,38% акцій ВАТ, Margaroza Commercial Ltd. (усе - Кіпр) - 10,25% акцій ВАТ.

На початку тижня на "Прикарпаттяобленерго" відбулося засідання акціонерів, на якому вирішили залишити старий менеджмент, близький до Григорія Суркіса.

В кінці лютого Григоришину вдалося подекуди шляхом захоплення відсторонити старий менеджмент і встановити свій на обленерго, які раніше були підконтрольні йому.


Читайте також:

Григоришин поверне ще одне обленерго

Приват буде судитися із Григоришини за обленерго Суркіса?

Григоришин знову одержав право виганяти менеджерів Суркіса

Приват буде судитися із Григоришиним за обленерго Суркіса?


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування