Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко розбереться із "заповідником кучмізму" протягом тижня

Четвер, 17 березня 2005, 13:49
У Києві впродовж тижня новостворена комісія при Київській міській державній адміністрації дасть юридичну та технічну оцінку всім спірним земельним ділянкам у місті, які були заявлені сьогодні пікетуючими.

Про це повідомив в інтерв'ю журналістам Київський міський голова Олександр Омельченко, передає УНІАН.

Омельченко сказав, що в четвер підпише розпорядження про створення комісії із залученням фахівців, депутатів Київської міської ради за їх згодою, а також представників громадських організацій, які представляють частину киян.

"Буде термін, думаю недільний, протягом якого плакати, яких понад 60, будуть переписані і по кожному буде дана правова, технічна і юридична оцінка, яку ми обов'язково опублікуємо всіма засобами масової інформації", - сказав Омельченко.

Щодо блокування мерії міський голова сказав: "Всі спірні питання, які виникають між владами і суспільством, вирішуються акціями протесту, що передбачено Конституцією України. Це нормальне явище прояву демократії".

На думку Омельченка, пікети, які проводяться цивілізовано, демократично під стінами столичної мерії, говорять про те, що "це той орган, який їх почує, побачить, вислухає і прийме відповідне рішення".

Водночас, мер розкритикував перекриття пікетувальниками під'їздів до Київради. За його словами, такі дії "не відповідають елементарним правилам поведінки, виховання", не відповідають демократичним принципам. На переконання Омельченка, це свідчить про те, що в пікеті беруть участь "самозванці".

"Там є декілька груп пікетуючих. Перша група – це люди обурені, незадоволені, друга – це формальні об'єднання і громадські організації", - сказав він.

"А третя група – неформали, які не мають жодних підстав, ніде не зареєстровані, так звані самозванці. Це політиканство. Ці люди приєдналися або приліпилися до чесних людей. Ціль їх – скласти думку киян про некерованість Києвом, неправомірність дій київських депутатів, ставити під сумнів законність рішень Київської міської ради і багато інших надуманих питань", - зазначив Омельченко.

Зокрема, про "Форум порятунку Києва" мер міста сказав, що ця організація ніде не зареєстрована. "Такого Форуму порятунку Києва немає, і коли буде - невідомо. Ні в Мін'юсті, ні в Управлінні юстиції Києва "Форум порятунку Києва" не зареєстровано. Тому така організація є неформальна, а ті, хто її очолює, організовує – самозванці", - сказав Омельченко.

У четвер біля будинку Київміськдержадміністрації громадянська кампанія "Пора!", Форум порятнуку Києва проводили акцію "Пора ліквідувати в Києві заповідник кучмізму".

Читайте також:

У Києві хочуть ліквідувати "заповідник кучмізму" і страховку на автомобілі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування