Залізничні квитки подорожчають удвічі. Але не всюди

Четвер, 17 березня 2005, 14:22
"Укрзалізниця" планує підвищити з 1 квітня цього року тарифи на перевезення пасажирів у вагонах купе і спальних вагонах на 50%.

Про це повідомив заступник генерального директора "Укрзалізніці" Микола Снітко у четвер на прес-конференції.

Він наголосив, що тарифи на поїздки в плацкартних вагонах підвищено не буде. Таким чином, наголосив Снітко, буде захищена категорія малозабезпечених, оскільки на перевезення пасажирів в плацкартних вагонах припадає 53% всіх перевезень.

Наприклад, повідомив він, на маршруті "Київ-Дніпропетровськ" нинішній тариф у купе становить 23,9 грн. за місце, після підвищення він досягне 35 грн. У купе СВ він зросте з 69 грн. до 103 грн.

Не будуть підвищені тарифи на перевезення пасажирів і в поїздах приміського сполучення, заявив заступник гендиректора "Укрзалізниці".

Снітко додав, що постанову про підвищення тарифів прийматиме Кабінет Міністрів.

Снітко відзначив, що підвищення тарифів викликане, зокрема, зношенням пасажирських вагонів, яке на сьогодні становить 68%, 38% вагонів взагалі відпрацювали встановлений термін служби.

За його інформацією, збитки відомства від пасажирських перевезень в 2004 році становили 1,8 млрд. грн. Відсоток покриття витрат "Укрзалізниці" на пасажирських перевезеннях становить 41%, на приміських – 18%, уточнив він.

За даними "Укрзалізниці", в Росії залізничні тарифи в плацкартних вагонах перевищують українські в 4,9 раза, в купе – в 7 разів, в СВ – у 5 разів.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування