Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президентство Януковича коштує 5 років в'язниці

Четвер, 17 березня 2005, 14:38
Бобринецький районний суд Кіровоградської області 16 березня присудив до 5 років ув'язнення голову виборчої комісії дільниці №25 територіального виборчого округу №101 за фальсифікацію результатів голосування під час виборів президента 21 листопада 2004 року.

Про це повідомила прес-секретар прокурора області Наталя Алексєєнко.
За даними Алексєєнко, кримінальну справу проти голови дільничної комісії порушено 17 грудня 2004 року.

У ході розслідування встановлено, що 21 листопада 2004 року голова комісії з метою фальсифікації результатів виборів запропонувала членам комісії підписати незаповнені бланки протоколів підрахунку голосів виборців, і проставила печатку комісії.

Після цього вона внесла до протоколу підрахунку голосів свідомо неправдиві дані, згідно з якими за Віктора Ющенка проголосувало 89 виборців, а за Віктора Януковича - 381.

Протокол з результатами голосування вона особисто відвезла в тервиборчком округу №101.

26 січня голові дільничної комісії були пред'явлені обвинувачення, а 31 січня 2005 року кримінальну справу було направлено до суду.

Бобринецький райсуд визнав голову виборчої комісії дільниці №25 ТВО №101 винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 158 Кримінального кодексу (неправомірне використання виборчих бюлетенів, підробка виборчих документів або неправильний підрахунок голосів і неправильне оголошення результатів виборів).

Суд присудив голову виборчої комісії №25 ТВО №101 до п'яти років позбавлення волі із забороною займати певні посади протягом двох років, однак згідно з ст. 75 Кримінального кодексу (звільнення від покарання з випробуванням) суд звільнив голову комісії від відбування покарання й призначив випробувальний термін на 3 роки.

Вирок може бути оскаржений у вищій інстанції.

Водночас прокуратура Черкаської області завершила розслідування й передала в суд кримінальну справу, порушену проти голови й секретаря дільничної виборчої комісії №7 територіального виборчого округу №199 (Городищенський, Корсунь-Шевченківський, Лисянський райони Черкаської області), за обвинуваченням у причетності до фальсифікації другого туру виборів президента.

Про це повідомила прокуратура Черкаської області.

Відповідно до повідомлення, голові комісії й секретарю пред'явлене обвинувачення в необґрунтованому внесенні в додаткові списки 100 громадян перед другим туром голосування 21 листопада 2004 року.

Установлено, що підписи про одержання цими громадянами виборчих бюлетенів були підроблені, а бюлетені були використані для голосування.

Як відомо, вибори 21 листопада 2004 були скасовані Верховним судом через масові фальсифікації.

Українські новини


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування