Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Книгу про Медведчука хотів викрасти його брат?

Четвер, 17 березня 2005, 15:05
Заступник міністра внутрішніх справ України Геннадій Москаль заявляє, що крадіжку тиражу скандальної книги "Нарцис", присвяченої екс-главі адміністрації президента Віктору Медведчуку з гаража автора - Дмитра Чобота в 2004 році замовив один з керівників Державної митної служби.

Як повідомили в Департаменті із зв'язків із громадськістю МВС України, за словами Москаля, "уже зараз ми можемо сказати, що до цієї справи причетні організована злочинна група, учасники якої затримані за серію інших злочинів, скоєних на території західної України".

"Вони затримані наприкінці 2004 року, однак є дані, що саме вони причетні до викрадення книг з гаражу й квартири Чобота", - повідомив Москаль.

"За даними МВС, замовлення на цей злочин вони одержали від одного з тодішніх керівників Державної митної служби, який заплатив за це чималі гроші", - відзначив він.

Заступник міністра внутрішніх справ оприлюднив також інформацію, що до викрадення частини тиражу в одного з розповсюджувачів у Львові були причетні співробітники податкової адміністрації Львівської області.

9 грудня 2003 року троє невідомих подзвонили і увійшли до приміщення, де зберігалися книги й силою вилучили весь тираж "Нарциса". Жінка звернулася до міліції, було порушено кримінальну справу за ознаками пограбування, зробленого групою людей, однак ніякого розслідування не проводилося.

За словами Москаля, коли МВС України одержало інформацію, що до цієї справи причетні співробітники податкової адміністрації Львівської області, туди були направлені співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю.

У процесі оперативно-розшукових заходів вони затримали одного з начальників відділів податкової міліції Львова й одного з керівників податкової інспекції Львова.

За словами затриманих, цю акцію їм доручив виконати один з керівників податкової адміністрації Львова.

На той час Львівською податковою міліцією керував брат Віктора Медведчука - Сергій. Митною службою в той час керував його соратник Хом'як.

"Новості-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування