Мирослава Гонгадзе боїться, що Піскун може знищити плівки Мельниченка

Четвер, 17 березня 2005, 15:14
Вдова журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава заявила про побоювання, що у разі передачі оригіналів плівок Миколи Мельниченка до Генеральної прокуратури їх може бути знищено.

Про це вона заявила телефоном із США в ході спільної прес-конференції Міжнародної федерації журналістів (Бельгія), Інституту масової інформації (Україна), Національного об’єднання журналістів Великобританії та Ірландії (Великобританія) та Фундації Гонгадзе (США) щодо невирішених проблем у розслідуванні справи Гонгадзе.

"Я особисто боюсь ризику, що та частина плівок, яка стосується справи Гонгадзе, може бути знищена, бо в Україні дуже багато людей не зацікавлені в повному оприлюдненні записів Мельниченка", - сказала Мирослава Гонгадзе.

При цьому вона зазначила, що її побоювання викликані також її власною недовірою до нинішнього керівництва Генеральної прокуратури, зокрема, до генпрокурора Святослава Піскуна.

Крім того, Мирослава Гонгадзе підкреслила, що зараз її не дуже цікавить, хто стоїть за плівками Мельниченка і хто їх замовив. Набагато важливішим питанням для вдови журналіста є з’ясування і оприлюдненні тих фактів, які містяться на плівках.

"Для мене дуже важливо, щоб плівки Мельниченка були розглянуті по суті, тобто встановлені конкретні факти. Це могло б дати відповіді на багато питань. Хто контролює плівки – є, звичайно, дуже важливим питанням, але мене це менше цікавить", - наголосила вона.

Також Мирослава Гонгадзе вважає, що питання про те, в якому обсязі мають бути оприлюднені плівки Мельниченка, має вирішувати не парламент чи інші політики, а саме правоохоронні органи.

При цьому, на її думку, записи майора Мельниченка мають бути обов’язково залучені до справи Гонгадзе, але перед тим необхідно встановити їх правдивість.

За словами Мирослави Гонгадзе, для проведення нової експертизи цих записів зараз є усі технічні можливості, і вона вже звернулась з відповідним проханням до американських експертів та міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка, коли той перебував з візитом у США.

ІМІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування