Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Курочкін каже, що невинний. Він втратив бізнес-проекти через революцію

Четвер, 17 березня 2005, 18:14
Російський бізнесмен Максим Курочкін, оголошений у всеукраїнський розшук за обвинуваченням у фінансових махінаціях, заявляє про свою невинність.

"Все це абсолютно надумана справа", - сказав у четвер журналістам у Москві Курочкін.

"Мене намагаються обвинуватити в якихось розкраданнях, але я ніколи не був держслужбовцем. Я купував, платив за це гроші, які одержувала держава (Україна). А що стосується горезвісної землі в Криму, то відношення до неї я взагалі не мав", - сказав бізнесмен, який є виконавчим директором громадської організації "Російський клуб", створеної для сприяння російсько-українському співробітництву.

Донедавна Курочкін займався бізнесом в Україні. На цьому тижні МВС України оголосило про порушення щодо нього кримінальної справи за декількома фактами "чистого криміналу". Сам бізнесмен зараз знаходиться в Росії.

Переслідування з боку правоохоронних органів України Курочкін пояснює тим, що він був прихильником кандидата Віктора Януковича, який програв на недавніх президентських виборах на Україні.

"Всю цю історію я пов'язую з тим, що активно підтримував і продовжуватиму підтримувати Януковича, і не тому, що він гарний або поганий, а за його політичну платформу. Він - за Єдиний економічний простір, російську мову в Україні, супротивник подальшого розширення НАТО", - сказав бізнесмен.

За його словами, "у цей час на Україні влада переслідує бізнесменів, які підтримують Януковича".

"Хвиля йде по всій Україні - вибивають економічну базу з-під опонентів. Нинішня влада вважає людей з активною позицією небезпечними. Але в той же час до жодного з представників бізнесу, які підтримали "помаранчеву революцію", претензій немає", - сказав Курочкін.

Він повідомив, що, будучи громадянином Росії, займався готельним й енергетичним бізнесом в Україні, але в липні минулого року пішов з великого бізнесу, ставши виконавчим директором "Російського клубу".

"У мене залишався ряд бізнес-проектів, але, на жаль, останнім часом я їх втратив. Через останні події в Україні, у мене там бізнесу зовсім не залишилося", - сказав Курочкін.

Як повідомив раніше на цьому тижні журналістам у Києві заступник голови МВС Геннадій Москаль, проти Курочкіна, оголошеного у всеукраїнський розшук, порушено кримінальну справу за двома фактами "криміналу".

Інтерфакс

Читайте також:

"Прем'єр-Палас" відрікається від Курочкіна. Він власність "лужниківця" - "друга" Ющенка

СОРАТНИКА СУРКІСА КУРОЧКІНА ОГОЛОСИЛИ В РОЗШУК

Російське лобі Януковича - чи є кримінальний слід?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування