Росія в Україні опинилась на мінному полі

П'ятниця, 18 березня 2005, 11:38
Інерція співробітництва Росії й України занадто велика, щоб її можна було розхитати.

Таку думку висловив на прес-конференції директор Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень, голова Громадської ради україно-російського співробітництва В'ячеслав Ігрунов.

"Інерція співробітництва Росії й України занадто велика, щоб її можна було розхитати", - сказав він.

Він нагадав, що в останні роки двосторонні відносини мали позитивну тенденцію. За останні чотири роки товарообіг зріс з $20 до $40 мільярдів доларів.

При цьому експерт зазначив, що зараз в Україні складається негативне ставлення до Росії. Зокрема, це виражається в незваженій позиції ЗМІ й заявах впливових політиків про прагнення вплинути на входження Росії в інтеграційні європейські структури. "При Кучмі Україна рухалася в Європу паралельно Росії", - відзначив Ігрунов.

"Якщо пройти це "мінне поле" благополучно, то тенденція поліпшення відносин збережеться", - підкреслив експерт. Він також закликав "не штовхатися ліктями" при входженні до євроструктур.

Експерт підкреслив, що "Віктор Ющенко робить все можливе, щоб ввести російсько-українські відносини в розумні рамки". "Воля до цього з двох сторін є", - упевнений Ігрунов.

РІА "Новості"http://rian.ru/politics/20050318/39539180.html}

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування