Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскуна неправильно зрозуміли. Україна не експортувала ракети, це була контрабанда?

П'ятниця, 18 березня 2005, 14:00
Генеральна прокуратура спростовує інформацію про те, що вона визнала факт експорту Україною 12 крилатих ракет до Ірану та 6 ракет до Китаю у 2001 році

Про це йдеться у заяві прес-служби Генпрокуратури, поширеній у ЗМІ.

Раніше інформація про експорт була поширена з посиланням на інтерв’ю, дане генпрокурором Святославом Піскуном "Файненшл Таймс".

"Насправді ж в цьому інтерв’ю йшлося не про експорт ракет, а про їх контрабанду, за фактом якої Службою безпеки України було порушено кримінальну справу відносно директора підприємства "Укравіазаказ" В. Євдокимова. Вказана кримінальна справа з серпня 2004 року розглядається Апеляційним судом Київської області у закритому засіданні", - говориться в повідомленні прес-служби.

Також відзначається, що інші учасники злочину, громадяни Росії О. та Ш. Службою безпеки України оголошені в розшук і судом надано дозвіл на їх затримання.

У липні 2004 року громадянин Росії О. вже затриманий представниками НЦБ Інтерполу на території Чеської Республіки та на даний час вирішується питання про його екстрадицію до України, зазначає прес-служба.

Виходячи з викладеного, прес-служба Генпрокуратури заявляє, що інформація, розповсюджена в ЗМІ та мережі Інтернету не відповідає дійсності.

Читайте також:

ПІСКУН ПІДТВЕРДИВ, ЩО ЗА КУЧМИ В ІРАН ПРОДАЛИ РАКЕТИ

Піскун пояснить, чому не розповів про ракети ще при Кучмі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування