Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко відмовився від "сімейного" авто і пропонував Олені Франчук прощатися з Кравченком в Кабміні

П'ятниця, 18 березня 2005, 14:47
При призначеннях керівників МВС на місцях Юрій Луценко користується інформацією департаменту внутрішньої безпеки міністерства, СБУ й рекомендаціями місцевих політичних сил і журналістів.

Про це міністр внутрішніх справ розповів в інтерв'ю газеті "Факты и комментарии",опублікованому в п'ятницю.

За словами Луценка, його першим наказом було створено новий Департамент внутрішньої безпеки (ДВБ), який очолила "людина із цивільного життя, не стурбована отриманням погонів і зірок якомога більших, а зайнята винятково проблемами чистоти міліцейських рядів".

Міністр повідомив також, що тільки ДВБ, "до якого зараз прикомандирований "Сокіл", який придушує опір при призначенні нових керівників", підкоряється йому особисто.

Розкриваючи механізм призначень на місцях, Луценко сказав: "В анкету заглядаю, звичайно, але вона нічого не каже про моральні якості людини, тільки про його послужний список. Тому мені подають інформацію ДВБ, іноді СБУ, але не вичерпну. Я звертаюся до представників політичних сил в областях, які теж можуть багато чого розповісти про людину, до журналістів. Після цього людина призначається або не призначається".

На запитання про пріоритетність для нього між політичною доцільністю або законністю, Луценко підкреслив: "Винятково законність".

"Я можу сказати тільки одне - мені відомо кілька спроб лобіювання тих чи інших питань на рівні областей (як з боку моїх колишніх однопартійців, так і багатьох інших "партійців"). Але жодна з них успіхом не увінчалася", - додав міністр.

Відповідаючи на запитання про те, чому прощання з екс-міністром Кравченком, провина якого не доведена, не було організоване ні в клубі МВС, ні в клубі Кабміну (як відомо, воно відбулося в будинку Музичного театру на Контрактовій площі в Києві), Луценко зізнався, що йому із цього приводу телефонували "багато людей, у тому числі й дружина Пінчука".

"Я відповідав, що для прощання з генералом пропонується клуб Кабінету Міністрів. Але вони не захотіли. У військових почестях ж я сам відмовив. Хоч мені було дуже важко це робити", - додав Луценко.

Луценко підтвердив, що відмовився від службового автомобіля, уточнивши, що мова йде про автомобіль, який закріплювався за сім'єю міністра.

"Раніше було прийнято мати два службових автомобілі, один із яких - позашляховик, другий - представницький. Третій за існуючою практикою закріплювався за родиною. От від третього я й відмовився", - сказав Луценко.

"Службову машину я, безумовно, не можу надавати членам родини", - додав він.

Луценко розповів, що про своє призначення "довідався за 18 годин до історичного парламентського засідання, а дружина - взагалі тільки з трансляції із Верховної Ради".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування