Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білоконь законно отримав чверть мільйона. А Савченка, якого била Тимошенко, очолив охорону

П'ятниця, 18 березня 2005, 16:19
Екс-міністр внутрішніх справ Микола Білоконь при звільненні з МВС отримав 260 тисяч гривень на законних підставах.

Про це міністр внутрішніх справ Юрій Луценко розповів в інтерв'ю газеті "Факты и комментарии, опублікованому в п'ятницю.

На запитання про обіцяне з'ясування законності отримання Білоконем виплати в майже 260 тис. грн. при виході на пенсію, Луценко відповів:

"Я й розібрався. На жаль, ці речі не суперечать закону й постановам Кабміну, які були, мабуть, штучно створені для таких випадків".

У той же час, за його словами, зараз Контрольно-ревізійне управління Мінфіну перевіряє правильність нарахування сум одноразової допомоги на місцях, а що стосується центрального апарату, то для цього створено спеціальну комісію.

Луценко також повідомив, що нижній і середній ланці міліції буде підвищено зарплату, а тих, хто звільнився з МВС, назад приймати не будуть.

За його словами, "відразу ж після перегляду бюджету на наступному тижні ми одержимо додатково близько півмільярда гривень, і я зроблю все, щоб, може, уперше в історії гроші пішли на нижні й середні ланки - від сержанта до майора включно".

Луценко додав, що "всі минулі роки сотні мільйонів викидалися на вітер - у всіх областях стоять "пам'ятники": дачі міліцейських керівників".

Єдине, за словами міністра, на що будуть спрямовані цього року капітальні вкладення, так це на ізолятори тимчасового утримання. "20 мільйонів гривень потрібні тільки для того, щоб забезпечити там елементарні людські умови", - підкреслив Луценко.

Луценко також сказав, що великого відтоку людей з органів МВС немає, хоч "у перший місяць пішло приблизно дві з половиною місячні норми".

Разом з тим, повідомив міністр, в результаті численних виплат одноразової допомоги в бюджеті МВС утворилася "діра у 52 мільйони гривень з виплат і зарплати".

"Я не можу зупинити всіх, хто хоче піти, - це їхнє законне право, але ми домовилися з управлінням кадрів про те, що ті, хто пішов на пенсію в 2005 році, як цивільні в міліцію вже не повернуться. Не можна вийти на пенсію, отримати величезні одноразові виплати й потім повертатися сюди "незамінними", - підкреслив Луценко.

У той же час, із бесіди з міністром стало відомо, що в МВС поновлено колишнього керівника департаменту громадської безпеки МВС України Олександра Савченка, якого призначено керівником Державної служби охорони.

"Я вважаю його прекрасним професіоналом. Може, він і має важкі сторінки у своїй міліцейській історії, але це один з небагатьох людей, що завжди був чесний з керівниками опозиції", - заявив Луценко.

Зі слів міністра, Савченко "розатестувався й продовжує служити в цивільному статусі".

Як повідомлялося раніше, 11 лютого 2005 президент Ющенко призначив Савченка заступником міністра МВС - начальником міліції громадської безпеки, але Савченко написав заяву про вихід на пенсію, і президент скасував свій указ про призначення.

Луценко тоді сказав, що Савченко написав заяву, тому що під час виборчої кампанії й "помаранчевої революції" йому доводилося "виконувати специфічні функції". Як відомо, Савченко був куратором дій міліції під час виступів антикучмістської опозиції і одного разу Юлія Тимошенко навіть ударила Савченка після розгону акції опозиції 17 вересня 2002 року.

На питання, що цікавого він виявив у кабінеті міністра, Луценко відповів: "Найцікавіше, що я виявив тут, - це екран, на якому через камери спостереження в онлайновому режимі можна спостерігати 16 точок по Києву... " (у тому числі адміністрацію президента).

Друге відкриття, за словами Луценка, "смішне". "Коли я зайшов у цей кабінет, тут не було жодної книжки, абсолютно порожні полиці. Але в шафі в кутку я виявив склад медалей. Це єдине, що дісталося мені в спадщину від минулого керівництва", - розповів він.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...