Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У відомстві Кірпи знайшли крадіжку чергових мільйонів

П'ятниця, 18 березня 2005, 17:01
Генеральна прокуратура України виявила грубі порушення фінансового законодавства в системі Міністерства транспорту України.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури за наслідками перевірки, проведеної цим відомством.

Так, у жовтні 2004 року службові особи державного об'єднання "Укморпорт", зловживаючи службовим становищем, перерахували 23млн. 500тис. грн. на рахунки "Федерації регбі України" та "Федерації футболу інвалідів-ампутантів України".

Як повідомляє прес-служба, ці кошти, не передбачені кошторисом, були перераховані із фонду розвитку виробництва. "У подальшому ці кошти були використані не за призначенням", - зазначається у прес-релізі.

Крім того, повідомляє прес-служба, "у липні 2004 року службові особи Міністерства транспорту та зв’язку України, Державної служби автомобільних доріг України та ВАТ ДАК "Автомобільні дороги України", зловживаючи своїм службовим становищем, дали вказівку дочірнім підприємствам "Одеський облавтодор", "Миколаївський облавтодор", "Кіровоградський облавтодор" та "Черкаський облавтодор" терміново укласти договори на проведення топографо-геодезичних та картографічних робіт з використанням аерофотозйомки автобану Київ-Одеса з фірмою, яка взагалі не мала ліцензії на заняття такою діяльністю".

Для проведення зазначених робіт на рахунок цієї фірми було перераховано "грошові кошти загальною сумою 55 млн. грн."

Прес-служба зазначає, що службові особи вказаних підприємств уклали договори на виконання робіт та перерахували гроші "у порушення проектно-кошторисної документації на будівництво, без вивчення реальної ціни на послуги та проведення тендеру".

Як повідомляється у прес-релізі, "у вересні - жовтні 2004 року топографо-геодезичні та картографічні роботи з використанням аерофотозйомки автобану Київ-Одеса виконали ТОВ "Авіаційний розрахунковий центр" та державне підприємство "Київгеоінформатика", на які було фактично витрачено 460 тис. грн."

За вказаними фактами Генеральною прокуратурою України у березні 2005 року порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 КК України, повідомляє прес-служба ГПУ.

Як повідомлялося, раніше вже було оприлюднено заяву керівництва "Укразалізниці" про нецільове використання майже 1,7 млрд. грн., призначених для будівництва автомобільно-залізничного мосту через річку Дніпро в Києві.

"Українська правда"

Читайте також:

Кірпа розікрав 1,7 млрд. гривень німецького кредиту, виділеного на міст через Дніпро?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування