Порошенко звинувачує главу СБУ в неповазі до Ющенка

П'ятниця, 18 березня 2005, 19:18
Секретар Ради нацбезпеки й оборони Петро Порошенко звинувачує главу СБУ Олександра Турчинова в неповазі до глави держави.

Так Порошенко прокоментував заяву Турчинова, що звільнення першого заступника керівника СБУ Олександра Скибинецького є "наслідком інтриг і доносів" з боку секретаря РНБО.

Порошенко заявив, що "призначення й звільнення керівництва СБУ здійснюється указами президента".

"Таким чином, якщо відкинути емоції, то я думаю, що позиція, яка полягає в тому, що президент при прийнятті кадрових рішень опирається або на інтриги, або бере до уваги доноси, є неповагою до президента", - сказав він.

Порошенко відзначив, що йому не відомо, чим керувався глава СБУ Турчинов, коли давав коментарі щодо ролі секретаря РНБО у відставці першого заступника керівника Служби безпеки Олександра Скибинецького.

Він підкреслив, що не бачить нічого поганого в тому, що нова влада виправляє певні кадрові помилки, як це відбувалося на рівні облдержадміністрацій, у структурі МВС і структурі СБУ.

"Ми єдина команда, яка повинна працювати на благо народу України, і я впевнений, що й апарат РНБО, і я як секретар РНБО, націлені на чітке й конструктивне співробітництво з усіма державними органами, у тому числі й із правоохоронними", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що він особисто до Скибинецького не має ніяких претензій. "Я впевнений, що коли емоції відійдуть на другий план, то чітко скоординована робота всіх правоохоронних органів буде направлена на процвітання держави й благо народу України", - заявив Порошенко.

Раніше у п'ятницю ряд джерел повідомили про підписання указу з приводу звільнення Скибинецького з посади першого заступника глави СБУ. У той же час, офіційно цей документ поки не оприлюднено.

В свою чергу Турчинов заявив, що не подавав подання на звільнення Скибинецького, і відсторонення першого заступника стало для нього несподіванкою.

Скибинецький був призначений першим заступником голови Служби безпеки в лютому. До цього призначення був позаштатним радником глави СБУ. У свій час уже обіймав посаду першого заступника глави СБУ.

У листопаді 2004 року, у розпал акцій протесту проти фальсифікації президентських виборів, був одним з авторів звернення до співробітників правоохоронних органів від імені співробітників СБУ із закликом не допустити кровопролиття на вулицях.

Звернення генерал зачитав зі сцени на Майдані Незалежності в Києві 25 листопада.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Турчинов образився на Порошенка за інтриги

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування