Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зізнався, що обдумує втечу з України

П'ятниця, 18 березня 2005, 19:24
Віктор Янукович заявляє, що Партія регіонів поки що збирається йти на вибори самостійно.

Про це він сказав в інтерв'ю "Київському телеграфу", відповідаючи на запитання про один блок з СДПУ(о).

"Я думаю, усі готуються брати участь у виборах-2006 самостійно. Однозначно. Будемо ми об'єднуватися чи ні, залежить від розвитку ситуації в країні, від розміщення політичних сил", - сказав Янукович.

На питання, коли буде ухвалено рішення про об'єднання, Янукович відповів: "коли ми одержимо всю необхідну інформацію, коли соціологи й політологи прорахують, чи вигідно таке опозиційне об'єднання всім політичним силам".

"Вибори 2006 року — це моя велика надія. Якщо наше суспільство не дозріло, якщо воно підтримає політику розгулу протизаконня, порушення прав людини, виходить, у цій країні неможливо буде жити. Я зроблю для себе такий висновок", - відзначив він.

На питання, чи можливо, що після програшу на виборах 2006, він виїде із країни, Янукович сказав: "Можливо, й виїду".

Говорячи про президентські вибори, Янукович розкритикував роботу свого штабу, який очолював Сергій Тігіпко.

"Виборча кампанія проводилася мною, можна сказати, фактично без конкретного, реального впливу штабу. Ті, хто був поруч зі мною, знали, що ми планували своє, а штаб планував своє. Якби я виконував або навіть був згоден з тим, що планував штаб, ми б не мали цього результату", - сказав екс-кандидат.

Янукович також заявив, що в нього "не було реальних важелів утримати перемогу" після 21 листопада. "Реальні важелі були в однієї людини - у президента", - додав він, відзначивши, що саме позиція президента вирішила результат виборів.

На питання, чи відчуває він особисту образу на Кучму, Янукович відповів, що це неправильний акцент.

"Що значить особисту образу? Він не виконав своїх конституційних обов'язків перед українським народом. Особисті образи висловлюють у вузькому колі. Я ж зараз говорю від імені 15 мільйонів виборців", - обурився Янукович.

"Й якби це питання стосувалося мене особисто, то в мене було б зовсім інше ставлення до цієї людини. Це вже було б моє право з'ясовувати з ним стосунки чи не з'ясовувати. А в цьому випадку в мене просто немає іншого варіанта. Я констатую факт, що після другого туру президент порушив свої конституційні обов'язки щодо 15 мільйонів виборців", - додав він.

"Це безпрецедентний випадок. Напевно, не пішла б Верховна Рада без згоди президента на ці дії. Він їх спровокував. Тому що він дав згоду й готовий був порушити свої конституційні обов'язки. І Верховна Рада пішла цим безпрецедентним шляхом", - заявив Янукович, маючи на увазі визнання парламентом виборів 21 листопада сфальсифікованими.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування