Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зінченко повідомив, якою буде свобода слова при Ющенку

П'ятниця, 18 березня 2005, 20:03
Представники секретаріату президента України та Ради Європи розробили попередній проект спільного плану дій з забезпечення свободи слова і розвитку незалежних засобів масової інформації в Україні.

Зустріч із цього приводу відбулася в п'ятницю в Києві, повідомив заступник держсекретаря Маркіян Лубківський. Європейську сторону представляв директор секретаріату Ради Європи з питань ЗМІ Ян Малиновскі.

Сторони обговорили питання технічної допомоги і співробітництва в сфері законодавства, можливості проведення круглих столів, семінарів та надання експертної підтримки в організації тренінгів за участі суддів, адвокатів і журналістів.

У той же день Зінченко провів зустріч із керівниками телерадіокомпаній і інформагентств, де виклав позицію президента та секретаріату про відносини влади і ЗМІ.

За його словами, це, у першу чергу, "невтручання в справи ЗМІ". Зінченко пообіцяв, що секретаріат буде реагувати у випадках тиску на медиа, і заявив, що нова влада буде максимально сприяти створенню умов для розвитку медиарынка в Україні.

Зинченко пообіцяв, що до ради з питань інформаційній політиці при президентові України увійдуть представники медіа, експерти в сфері ЗМІ та представники влади. Планується, що рада буде створена найближчим часом, і працюватиме на постійній основі.

У першу чергу рада розгляне питання роздержавлення ЗМІ. На думку Зінченка, це питання має бути тривалим і комплексним. Також він заявив, що це питання вимагає широкої громадської професійної дискусії.

Під час розмови піднімалося питання створення в Україні суспільного телебачення.
За словами представників ЗМІ, "медіа-середовище зацікавлене у формуванні нової, професійної, відповідальної Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. І щоб при призначенні її нових членів була врахована позиція громадськості".

Учасники зустрічі обговорили тему спільної відповідальності влади та ЗМІ перед суспільством і погодилися з необхідністю цивілізованого формування громадської думки по резонансним темам. Зокрема, згадувалися державна підготовка до святкування 60-річчя дня Перемоги, питання національного примирення та межконфесійних відносин.

Також було озвучено ідею необхідності створення національного прес-клубу. У зустрічі брали участь керівники телеканалів "Інтер", "1+1", ICTV, "Новий", "Тоніс", "Київ", "Ера", "НТН", представники інформагентств "Інтерфакс-Україна", УНІАН, "Українські новини", "Укрінформ", керівники Українського радіо та радіо "Ера".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували НПЗ
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...