Тимошенко помітила, що приватизація пішла непрогнозовано

П'ятниця, 18 березня 2005, 20:10
Прем'єр Юлія Тимошенко закликала дипломатів, акредитованих в Україні, сприяти приходу в країну великого капіталу.

Про це вона сказала виступаючи в п'ятницю в Києві перед дипломатами, повідомляє телеканал ICTV.

"Я хотіла б, щоб ваші підприємці, які бачать свої можливі проекти в Україні, щоб вони приїжджали і вони у відповідних міністерствах, відомствах, монополіях державних, знайдуть і підтримку, і опору, і стратегію спільного розвитку", - сказала вона.

Вона закликала залучати інвестиції в сільське господарство, в амбітні проекти транзиту енергоносіїв, а також у житлово-комунальне господарство і, зокрема – у побудову на місці будинків-хрущовок нового житла в усіх містах України.

Тимошенко розповіла послам також про нову бюджетну політику, основа якої – боротьба із бідністю, а також прокоментувала резонансне питання реприватизації.

Питання стабільності у ньому, переконана прем’єр, могло б гарантувати ухвалення закону про амністію через дооцінку підприємств на експертному аукціоні. Це у разі, якщо хтось оскаржуватиме приватизацію об'єкта у суді.

Тимошенко також заявила, що дооцінка до реальної вартості раніше приватизованих підприємств проводитиметься на прохання їхніх власників, щоб відмежувати їх від можливої втрати власності через суд.

"Зараз керівники різних рівнів, підприємці, які колись були дискриміновані, вони відчули, що починає працювати суд, і вони усі пішли в суд. Насправді сьогодні уряд тільки по "Криворіжсталі" має судовий процес, як влада через прокуратуру. По всіх інших підприємствах – це два комерсанти, один із яких володів власністю колись і інший, який володів власністю на напівзаконних умовах", - сказала вона.

Тимошенко підкреслила, що процес звернень до судів для перегляду результатів приватизації "розгортається за непрогнозованими схемами". "Задача уряду - взяти цей процес під контроль", - сказала вона.

За словами прем'єра, уряд має намір розробити схему дооцінки раніше приватизованих підприємств до їхньої реальної вартості і закріпити її у законі.

Вона наголосила, що така дооцінка може відбуватися шляхом проведення експертних аукціонів, за підсумками яких власнику буде надано першочергове право заплатити різницю. Прем'єр підкреслила, що схема дооцінки власності буде здійснюватися не примусово, а на прохання самих власників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News