Путін хоче врятувати Україну від політичних криз

Субота, 19 березня 2005, 10:02
Росія не зацікавлена у розколі сусідньої України, і використає весь свій вплив, щоб позбавити цю країну від політичних криз, заявив президент Володимир Путін на прес-конференції в Парижі за підсумками саміту "європейської четвірки".

"Ми зробимо все, що від нас залежить, щоб підтримати дії українського керівництва й використати весь свій вплив, щоб позбавити цю країну від будь-яких політичних криз", - сказав президент Росії.

Путін закликав "менше говорити про розкол" України. "Не потрібно породжувати таких очікувань, підштовхувати когось до таких подій і дій, - сказав російський президент. - Ніхто не зацікавлений у тому, щоб на європейському континенті, у Східній Європі, ми були свідками якоїсь серйозної, великомасштабної дестабілізації ситуації".

"У Росії особливі відносини з Україною. Особливі в тому розумінні, що там проживає велика кількість етнічних росіян, там практично кожна друга українська родина має родинні, або дружні зв'язки з Росією. У нас величезна кооперація з Україною", - відзначив глава російської держави.

У свою чергу, канцлер Німеччини Герхард Шредер назвав будь-які припущення про прагнення західних країн дестабілізувати ситуацію на Україні необґрунтованими.

"Говорити про таку проблему необґрунтовано. Я взагалі не знаю, навіщо про це говорити", - сказав Шредер.

Він підкреслив, що нещодавно зустрічався із президентом України Віктором Ющенком в Німеччині. "Я почув і про його побажання тісних відносин з ЄС, і про його прагнення розвивати тісні довірчі зв'язки з Росією, яку президент України назвав вічним партнером своєї країни. У мене немає підстав сумніватися в його щирості", - відзначив федеральний канцлер.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування