Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко назвав Медведчука невдалим піарником

Субота, 19 березня 2005, 11:21
Секретар Ради нацбезпеки Петро Порошенко вважає невдалим піар-кроком подання до Конституційного суду представників СДПУ(о) на неправомочні дії президента України Віктора Ющенка щодо розширення повноважень РНБОУ.

Про це йдеться в коментарі, поширеному прес-службою Порошенка.

Секретар РНБОУ зазначив, що головою РНБОУ згідно з Конституцією України є президент і тому, відповідно до своїх конституційних повноважень, має безпосереднє право призначати на посади керівників судових і правоохоронних органів.

"А секретар РНБОУ відповідно до Указу президента і згідно із затвердженою законодавством процедурою готує йому на підпис відповідні рішення", - додав Порошенко, наголосивши, що йдеться лише про "технічну підготовку документів".

На думку Порошенка, подібні заяви і позиви з боку представників партії, яка знаходилась значний час при владі викликають подив.

"Адже повноваження апарату РНБОУ в цьому напрямку, у порівнянні з тим, що чинило головне управління з питань правоохоронних органів і судової реформи під керівництвом колишньої адміністрації президента в значній мірі є обмеженими", - зазначає він.

Порошенко нагадав, що свого часу у СДПУ(о) не було претензій до дій Віктора Медведчука на посаді голови адміністрації президента.

"Саме тому, це дає привід говорити про те, що деяким діячам притаманні подвійні стандарти. Вважаю це черговим невдалим PR-кроком збанкрутілих політиків", -зазначив секретар РНБО.

"Рівень корупції, який склався під час перебування при владі СДПУ(о) мав дійсно загрозливий характер для національної безпеки держави", - зауважує секретар РНБОУ.

На переконання Порошенка, скасування структур на кшталт управління з питань правоохоронних органів і судової реформи є красномовним свідченням того, що "нова влада відверто налаштована на демократизацію всіх інституцій та на прозорість і відкритість їх роботи".

Стосовно того, що начебто Порошенко взяв на себе розпуск комітету по боротьбі з організованою злочинністю, то цей комітет було ліквідовано указом президента України відповідно до рішення Конституційного Суду України.

"Щодо реформування правоохоронних органів, то відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони, за участю всього політичного керівництва держави в Раді буде створено міжвідомча комісія, яка розробить проект реформування правоохоронних органів, тому що публічна робота подібної комісії при колишньому президенті так і не розпочалася", - додав на завершення Порошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...