Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГРОШІ, ЯКІ КРАЛИ ДЛЯ ЯНУКОВИЧА, РОЗДЕРИБАНИЛИ ЩЕ ПО ДОРОЗІ?

Субота, 19 березня 2005, 12:45
Гроші "Укрзалізниці", які при попередній владі незаконно перераховувалися фонду "Артеміда" на вибори Януковича, розворовувалися ще по дорозі.

"Цинізм ситуації в тому, що ці гроші не доходили до Януковича", - сказав журналістам міністр транспорту Євген Червоненко під час засідання уряду в суботу.

Він сказав, що зараз цими махінаціями займаються силові органи.

Як відомо, раніше міністр МВС Луценко заявив, що передав до Генпрокуратури "справу про покійного Кірпу (екс-міністр транспорту) і бізнесмена Антон'єву (власниця "Артеміди"), які проходять у справі розкрадення 73 мільйонів".

На питання Червоненку, куди ж пішли ці гроші, якщо не до Януковича, він порадив поставити питання члену бюджетного комітету Валерію Коновалюку (Партія регіонів), а також колишньому Вінницькому губернатору Калетнику (СДПУ(о), які присутні на засіданні Кабміну.

"У мене зараз по одному Іллічівському порту надходження (з митниці) за один день збільшилися з 2 до 20 мільйонів", - сказав він.

Червоненко повідомив, що при ньому "Укрзалізниця" не буде фінансувати державні резиденції, спорт і телевізійні програми, як це було при Кірпі.

За словами Червоненка, при попередньому керівництві "Укрзалізницею" "пішли десятки мільйонів доларів на регбі, єдиноборства". Як відомо, на балансі "Укрзалізниці" знаходиться резиденція президента в Гуті, Івано-Франківська область.

Червоненко сказав, що якщо фінансування благодійності іде за рахунок "Укрзалізниці", то "це не допомога, а незаконне перекладення бюджетних грошей із однієї кишені в іншу".

За його словами, такою благодійністю мають займатися приватні підприємства. Червоненко нагадав, що коли він керував "Орланом", то підтримував фонд "Україна – дітям". Як відомо, цієї структурою керувала Людмила Кучма.

Українська правда

Читайте також:

Міністр МВС Луценко: Курочкін проходить по справі Бакая. А генерала Пукача я прошу терміново дати знати про себе – його можуть убити


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування