Ющенко запропонував Путіну крісла слонової кістки, сухофрукти й мінералку

Субота, 19 березня 2005, 12:54
Президент України Віктор Ющенко проводить зустріч з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Віктор Ющенко зустрів високоповажного гостя біля будинку Городецького і запросив до середини, де проходять переговори. Віктор Ющенко провів невеличку екскурсію для Володимира Путіна, розповівши про історію цієї історичної будівлі, зокрема, про її унікальний інтер’єр.

Володимиру Путіну сподобалася резиденція президента України - будинок Городецького, який кияни називають "будинком з химерами".

"Гарний будинок", - сказав Путін, входячи в кабінет, де починалися переговори з Віктором Ющенком.

"Гарний будинок, ми закінчили його реставрацію", - підтвердив президент України. Він розповів, що "сюди розмістили прийоми високих гостей, тому що, якщо чесно, тут тісно - для інших цілей не підходить".

Переговори Путіна і Ющенка проходять в одному з кабінетів будинку Городецького - це невеличка кімната, інтер'єр якої витриманий у світло-зелених тонах, а стеля інкрустована деревом.

Президенти сидять у глибоких шкіряних кріслах кольорів слонової кістки. На столику для Путіна і Ющенка були приготовлені свіжі й сухі фрукти, горіхи й мінеральна вода "Моршинська" із західної України, передає РІА.

Як передає кореспондент "Української правди", вулиця Банкова, де знаходиться Держсекретаріат, з нагоди візиту перекрита. Туди пускають лише акредитованих журналістів.

Біля будинку з химерами стоїть невелика група людей з українськими і російськими прапорами.

Путін прибув до Києва близько першої години дня.

В аеропорту "Бориспіль" Президента РФ зустрічали Державний секретар України Олександр Зінченко, перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Огризко, посол України в Росії Микола Білоблоцький і посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін.

Програмою візиту заплановані зустрічі Путіна з президентом України Віктором Ющенком, головою Верховної Ради Володимиром Литвином, прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Планується зустріч Ющенка і Путіна з Митрополитом Київським і Всієї України Володимиром.

Окрім цього, український та російський президенти візьмуть участь у відкритті "Внешторгбанку (Україна)", повідомляє УНІАН.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування