Безпекою Путіна опікується купа правоохоронців. Але тільки українських

Субота, 19 березня 2005, 14:56
Київські правоохоронці вживають надзвичайних заходів із забезпечення безпеки під час візиту російського президента Володимира Путіна в столицю України.

На центральних вулицях міста розставлені постові, що спричинило довгі пробки на дорогах. Міліціонери й бійці спецпідрозділів розташувалися у всіх дворах на шляху передбаченого руху російського президента.

Вулиця Банкова, де розташована офіційна резиденція Віктора Ющенка - будинок з химерами - вперше після його вступу на посаду перекрита для руху автомобілів.

Поруч вишикувався ряд мікроавтобусів з міліціонерами. У дворі вулиці Лютеранської на підході до Банкової стоять автобуси із затемненими вікнами, такі ж самі, які використовувалися для захисту офісу Кучми в часи помаранчевої революції.

У центрі громадських зв'язків столичного управління МВС, куди звернулася "УП" з питанням про кількість співробітників МВС і спецслужб, задіяних у рамках заходів безпеки, не змогли назвати ніяких цифр, зазначивши лише, що в подібних випадках кажуть про "достатню кількість".

На питання, беруть участь чи в забезпеченні безпеки Путіна також співробітники російських спецслужб, черговий по ЦГЗ Віктор Поліщук відповів: "Це територія України, і порядок забезпечують співробітники столичної міліції".

"Якщо й брали участь (російські спецслужби), то тільки співробітники, які прибули з ним (Путіним) безпосередньо", - додав він.

Разом з тим, на запитання про їх кількість черговий ЦГЗ повторив, що "не знає жодної цифри".

Президент РФ Володимир Путін і супроводжуюча його делегація прибули до аеропорту "Бориспіль" трьома літаками.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування