Тимошенко ледь не змусила Путіна відмовитися від ЄЕП

Субота, 19 березня 2005, 17:24
Президент Росії Володимир Путін зізнався прем'єр-міністрові України Юлії Тимошенко, що створення ЄЕП не було його ідеєю.

Відкриваючи зустріч із Тимошенко в резиденції на вулиці Липській, Путін сказав, що "ЄЕП не був ініціативою Росії". На це Тимошенко запитала: "Так ви від нього відмовляєтеся?". Путін відповів: "Ні, ми не відмовляється", і посміхнувся.

Тимошенко відповіла: "Ну, це найголовніше".

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що на сьогодні немає жодного нерозв'язаного питання в україно-російських відносинах.

Президент Російської Федерації Володимир Путін розраховує на поновлення активної роботи міжурядової україно-російської комісії. Про це він заявив у суботу на зустрічі із
Тимошенко.

Путін заявив, що сьогодні необхідно на рівні урядів "інтенсифікувати контакти й зайнятися конкретною роботою".

Тимошенко повідомила, що сьогодні український уряд на своєму засіданні в черговий раз піднімав питання про створення Єдиного економічного простору.

Прем'єр-міністр також заявила, що в Україні хочуть бачити "якнайбільше спільних економічних проектів з Росією: літаки, космос, газ, нафта".

За словами Тимошенко, сьогодні урядам двох країн необхідно зробити головне - відкрити всі можливості для вільної торгівлі. При цьому вона заявила, що Україна готова це робити набагато швидше, ніж було домовлено раніше.

У свою чергу, Путін підкреслив, що всі ці питання повинні зважуватися на рівні експертів. Він додав, що Росія готова підтримувати проекти у високотехнологічних галузях.

Президент Росії звернувся із проханням до Тимошенко про те, щоб в українському уряді якомога швидше була призначена відповідна людина, яка б разом з російськими, білоруськими й казахстанськими колегами продовжила переговори зі створенн ЄЕП.

Тимошенко відзначила, що Росія може розраховувати на український уряд. За словами прем'єр-міністра, на сьогодні немає жодного нерозв'язаного питання в україно-російських відносинах.

Путін, у свою чергу, відзначив, що розраховує на поновлення активної роботи міжурядової україно-російської комісії.

"Українська правда", ЛІГАБізнесІнформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування