Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко стала сюрпризом для Путіна

Понеділок, 21 березня 2005, 12:48
Головним сюрпризом візиту російського президента Володимира Путіна в Україну дев'ятнадцятого березня стало не стільки встановлення контакту з українським президентом, скільки із прем'єр-міністром країни.

Таку думку в інтерв'ю агентству "Новини - Україна" у понеділок висловив директор Європейського інституту інтеграції й розвитку Дмитро Видрін.

"Те, що перша зустріч російського президента з українським прем'єром пройшла в несподіваному форматі – часовий формат був продовжений у два-три рази за бажанням російського президента – те, що Володимир Путін й Юлія Тимошенко вийшли за рамки первинно обговорюваних тем і торкнулися питання далекосяжної стратегії – найголовніше", - вважає політолог.

На його думку, скасування міжурядової україно-російської комісії й створення міждержавної на рівні президентів не свідчить про охолодження відносин між урядами України й Росії, а допоможе "відновлювати нормальний формат відносин" між двома країнами, які "ускладнені навіть на президентському рівні".

"Одне іншому не заважає, а навпаки доповнює", - сказав Дмитро Видрін, додавши, що запрошення до Юлії Тимошенко з боку Володимира Путіна "для конструктивної й докладної бесіди з російським прем'єром Фрадковим тільки працює на президентське спілкування".

Загалом український політолог охарактеризував візит російського президента в Україну як "нормальний робочий візит", у результаті якого був "установлений емоційний контакт".

"Тепер до нього необхідно доростити контакт концептуальний", - сказав Дмитро Видрін.

На його думку, на даний момент "головною проблемою у відносинах між двома країнами залишається те, що Росія й Україна не мають стратегічної концепції один щодо одного".

Читайте також:

Обіймай, але перевіряй


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування