Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безсмертний і Томенко претендуватимуть на роль Омельченка?

Понеділок, 21 березня 2005, 13:08
Серед можливих претендентів на посаду мера Києва можуть бути депутати Володимир Бондаренко, Леонід Черновецький, віце-прем'єри Микола Томенко й Роман Безсмертний та Іван Салій.

Про це пише газета "Сьогодні"у понеділок.

Серед імовірних суперників експерти називали депутата "нашоукраїнця" Бондаренка, банкіра Черновецького, підприємця Парцхаладзе (група компаній "21 століття"). До речі, останній днями зареєстрував у Мін'юсті нову партію "Європейська столиця", назва якої цілком може говорити й про наміри депутата Київради, пише газета.

У той же час, заступник глави КМДА Михайло Поживанов вважає, що на перемогу можуть претендувати люди, які знаходяться у Кабміні або у Верховній Раді. "Це можуть бути Микола Мартиненко, Роман Безсмертний, Микола Томенко, Юрій Павленко. Може висуватися Володимир Бондаренко", - сказав він.

"Але це за умови, що в списку претендентів не буде Сан Санича. Але якщо він захоче, то реально зможе перемогти - згідно даними соцдосліджень, меру Омельченку довіряють 70% киян", - сказав Поживанов.

Депутати Київради також серед потенційних кандидатів на пост мера називають Бондаренка, Черновецького та Томенка.

У той же час екс-мер Києва, колишній заступник діючого глави КМДА й нинішній його опонент Іван Салій заявив: "Можу завірити - осторонь стояти не буду. Подивлюся, якщо серед кандидатів буде людина, за яку я зможу віддати свій голос, буду всіляко її підтримувати. Ну, а якщо не вийде з кандидатом, тоді буду балотуватися сам".

Він також заявив, що не буде підтримувати Омельченка й нагадав, що коли він ішов, нинішній мер сказав: "Що ж - іди. Зустрінемося в 2006 році".

На думку політолога Вадима Карасьова, "Омельченко одержить серйозних конкурентів, яких теж будуть підтримувати представники з нової провладної партії".

"І в першу чергу конкурувати з Омельченком мають бізнесмени, тому що "Київ розглядають як вигідний бізнес-проект, ресурсний і містобудівний центр", - вважає політолог.

У той же час Карасьов вважає, що "попередні гарантії підтримки на виборах Омельченко, мабуть, уже одержав".

Інший політолог Дмитро Видрін вважає, що шанси на переобрання в Омельченка вже давно не 100%, а може бути, і не 50%, тому що "він уже порядком використав свій політичний ресурс, а тому йому цілком можуть успішно протистояти політики й бізнесмени з нової генерації".

Тим часом політолог Володимир Небоженко вважає, що Омельченко на 3-й строк навряд чи піде. Причиною такого рішення Небоженко називає "непогані перспективи у всеукраїнському масштабі".

Головним завданням Омельченка він назвав спробу знайти спадкоємця, який би не знищив все зроблене раніше, у тому числі не занадто зашкодив бізнес-інтересам голови і його родини.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування