Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За лист до губернатора з революційної Киргизії відкликали дипломата

Понеділок, 21 березня 2005, 13:27
Міністерство закордонних справ України відкликає свого тимчасового повіреного у справах України в Киргизстані Олександра Балдинюка.

Відкликання є реакцією МЗС на лист Балдинюка, оприлюднений киргизькою агенцією АКІ-прес, повідомляє телеканал "5 канал".

У листі український дипломат висловив щиру підтримку губернатору Джелал-Абадської області та надію на якнайшвидше розблокування ситуації.

"Сподіваюсь, що здоровий глузд візьме гору в умах людей, затуманених неправдою і порожніми постулатами", - цитує лист дипломата агентство.

Як зазначив сам Балдинюк, лист ним був написаний ще до останніх подій у Киргизстані. Він жодним чином не відображує офіційну позицію України і не підтримує жодну з сторін конфлікту.

Тим не менше, МЗС відкликає дипломата.

Останніми днями акції протесту киргизької опозиції на півдні країни набули масштабного характеру. Мітингувальники, вимагаючи скасування результатів виборів, а також зміни влади в республіці, захопили будинки і звільнили пікетників, затриманих міліцією.

У неділю вдень близько тисячі прихильників опозиції захопили будинки ГУВС Джалал-Абада та обласної адміністрації.

Протистояння почалось після оприлюднення підсумків парламентських виборів, в яких абсолютну більшість у парламенті - до 90% - одержали проурядові і нейтральні депутати. До парламенту пройшли також дочка і син президента країни Аскара Акаєва.

Парламентські вибори в Киргизії відбулися в два тури 27 лютого і 13 березня. Усього на 75 парламентських місць претендували близько 400 кандидатів.

Читайте також:

Киргизька опозиція громить будинки влади та братається з міліцією

На революції в Киргизії Україна захищає опозицію

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...