Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко перевірить, як працюється в зонах

Понеділок, 21 березня 2005, 17:36
Президент Віктор Ющенко доручив уряду накласти мораторій на діяльність вільних економічних зон і провести розслідування порушень у них.

"Я просив би уряд накласти тимчасовий мораторій на пільги, які стосуються інвестиційних і вільних економічних зон, і зробити перевірку на відповідність зони тим пріоритетам, які були встановлені", - сказав Ющенко журналістам.

За словами Ющенка, кожна зона, яка працювала в порушення пріоритетів і законів, "має бути позбавлена не тільки пільг, але і переглянуті пріоритети діяльності".

Ющенко розповів, що перегляд пільг у вільних економічних зонах передбачається у рамках змін до бюджету-2005.

Ющенко також сказав, що зміни до бюджету передбачають "обмеження пільг, виданих попереднім урядом конкретним структурам".

Він додав, що "окрему позицію" щодо скасування пільг у вільних економічних зонах та пільг у автомобілебудуванні займає перший віце-прем'єр Анатолій Кінах.

Ющенко повідомив, що все обговорювалося наприкінці минулого тижня під час наради щодо проекту змін до бюджету.

"Моя логіка, яку я висловив у окремому дорученні уряду: стратегічною метою бюджету-2005 є боротьба з бідністю. До п'ятниці я не отримав відповіді на це", - сказав Ющенко і зазначив, що дав доручення з цього міністру фінансів Віктору Пинзенику.

За словами Ющенка, у бюджеті, крім збільшення мінімальної пенсії і зарплати, бюджетникам буде "понад 10 соціальних програм, починаючи з народження дитинки і закінчуючи багатодітними сім'ями".

Ющенко сказав, що до проекту бюджету "внесено досить серйозні корективи", і тепер парламент може його підтримати.

Також Ющенко висловився за формування у 2005 році пріоритетних програм, зокрема, "Українське село" і "Дороги України".

"У кожного міністра має бути мінімум два пріоритети", - сказав Ющенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування